Pozivamo ministra za kulturo Vaska Simonitija, da Društvu za promocijo tradicionalnih vrednot odvzame status nevladne organizacije v javnem interesu na področju kulture.

V LMŠ zahtevamo, da Vlada Republike Slovenije in pristojni organi pregona zaradi objave predsednika Društva za promocijo tradicionalnih vrednot, ki v svojem zapisu poveličuje voditelje totalitarizmov, nacistični režim in Hitlerja kot simbol nacizma, začnejo ustrezne postopke po uradni dolžnosti.

Del te naše zahteve – če smo konkretnejši – je namenjen tudi kulturnemu ministrstvu, ki ga pozivamo, naj v primeru omenjenega društva takoj začne postopek za odvzem statusa nevladne organizacije v javnem interesu na področju kulture. V LMŠ smo namreč prepričani, da to društvo nikakor ne deluje v javnem interesu in ne promovira tradicionalnih vrednot, temveč ravno nasprotno – širi neonacistične ideje, kar je nedopustno in zavržno. Če sta minister Vasko Simoniti in predstavnik za odnose z javnostmi na ministrstvu za kulturo Mitja Iršič ob podelitvi statusa pojasnjevala, da ne gre za podporo ministrstva neonacizmu in da nič ne nakazuje na povezavo društva z neonacizmom, imata zdaj za to povezavo jasne dokaze. Zato v LMŠ zahtevamo takojšnje ukrepanje.

hitler