Žan Potočnik – LMŠ BUS NA POTI, Od Domžal do Kočevja

Četrtek – dan, ko ima ekipa kandidatov iz 4. volilne enote svojo turo z LMŠ busom. Vremenska napoved je bila sicer slabša, a če se na Dolenjsko odpravi prava ekipa, se sončni žarki ne morejo skrivati.

Naš prvi postanek so bile Domžale. Ustavili smo se pri športnem parku, kjer smo se srečali z nogometaši. Hiter klepet, stiski rok z mimoidočimi, pogovor o večerni tekmi. Kar nekaj podpornikov se je ustavilo pri našem LMŠ busu, ki nam služi kot velik mobilni plakat, konferenčna soba, prostor za druženje in jasno, za premik iz kraja v kraj. Naprej nas je pot vodila še do Litije, kjer se nam je pridružil še Dušan Hauptman, legenda slovenske košarke. Lokacija ni bila izbrana naključno, neposredno pred športno dvorano.

Nato pa preko hribov, romantičnega Valvazorjevega Bogenšperka na drugo stran. Do Stične, Ivančne Gorice, Grosupljega, Ribnice, za konec pa smo se ustavili še v Kočevju.Večino krajev sem poznal, a vsak preseneti s kakšnim skritim biserom.

Pot je bila zanimiva, ko opazuješ kraje, ki jih še ne poznaš tako dobro, in vidiš lepote naše države, si ponosen, da si del te skupnosti, del te države. Na naši poti smo srečali ogromno ljudi, s katerimi smo si izmenjali nekaj besed, pohval, napotkov in pa seveda dobre volje. Menim, da je pristen stik s sočlovekom nekaj, kar je najpomembnejše in kar se močno vtisne v spomin, zato je pot z LMŠ busom res svojevrstna izkušnja.

Kandidatke in kandidati pa smo imeli tudi priložnost, da smo se bolje spoznali, si izmenjali mnenja, stališča in predvsem preživeli čas v skupno dobro vseh nas!

Za nami je še eden izmed mnogih uspešnih dni, nova poznanstva, nove izkušnje, nova volja in energija za naprej!

Človek. Skupnost. Država.