Kandidat za župana Občine Velike Lašče

Matjaž Hočevar

Naprej Velike Lašče

Tekom svojih aktivnosti v občini sem prišel v stik z veliko ljudmi in tako sem zaznal njihove vsakodnevne težave in ovire. Ker mi občutek za sočloveka ni tuj, oziroma mi je mar za ljudi in našo občino, so se mi pojavile prve ideje, ki sem jih imel glede kandidature. Veliko sem razmišljal, kako od besed k dejanjem in se tako s podporo volivcev in stranke LMŠ odločil, da grem v ta boj in kandidiram za župana Velikolaške občine. V primeru, da me izvolite za svojega župana, bom ta poklic opravljal povsem profesionalno in se bom trudil biti dosegljiv vsakemu občanu enakovredno.

Menim, da je sedaj čas za spremembe. Naša občina šteje slabih 4400 prebivalcev, zakaj ne bi končno stopili skupaj in naredili nekaj korakov naprej – le tako lahko izboljšamo kvaliteto življenja v naši občini.

Zaključil bom z mislijo pokojnega Nelsona Mandele, ki je dejal: »Cilji se zdijo nemogoči, dokler niso doseženi.«

Matjaž Hočevar se je rodil 3. 3. 1988 v Ljubljani. Po končani Osnovni šoli Primoža Trubarja v Velikih Laščah je obiskoval SPSŠB Ljubljana, kjer se je izučil za poklic avtomehanika.  Šolanje je leta 2008 zaključil z maturo in pridobil izobrazbo Strojni tehnik. Po končanem šolanju se je zaposlil in dobrih sedem let opravljal delo avtomehanika. Ob delu je naredil izpit za  kontrolorja motornih vozil na tehničnih pregledih, poklic, ki ga vse od začetka leta 2016 opravlja. Vse do poroke, september 2016, je živel na Veliki Slevici, nato pa se je preselil v Velike Lašče. V življenje občine je vpet kot operativni gasilec PGD Velike Lašče, ki je osrednje gasilsko društvo v občini. Sodeluje in pomaga na prireditvah, intervencijah, v prostem času igra mali nogomet v Občinski ligi Velike Lašče. Vsakemu rad priskoči na pomoč, sploh ob naravnih katastrofah, kot sta bila žledolom in vetrolom, saj le to ljudje takrat najbolj potrebujejo.

Podrobneje na njegovi spletni strani www.matjazhocevar.strankalms.si