Vlado RS in predsednika Janeza Janšo pozivamo, naj prepreči kaos, ki se utegne jeseni še povečati in razreši Simono Kustec z mesta ministrice

MIZŠ ponovno ni pripravilo nobenih navodil za vzgojno izobraževalne ustanove, ministrica Kustec pa je s svojim dosedanjim delovanjem že pokazala, da se v obdobju največje krize po nojevsko skrije. Vlado RS in predsednika Janeza Janšo pozivamo, naj prepreči kaos, ki se utegne jeseni še povečati in razreši Simono Kustec z mesta ministrice.

Slovenski izobraževalni sistem je pred veliko preizkušnjo. Spet. Že tretje šolsko leto zapored šolski red kroji Covid-19, a virus v resnici ni najhujši faktor, ki v izobraževalni sistem države vnaša nemir (zaposlenih, staršev, otrok) in nered (na področju osnovne, elementarne ureditve sistema).

Največja nevarnost za stabilnost dodobra razmajanega izobraževalnega sistema naše države je vodstvo resornega ministrstva oziroma ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Simona Kustec.

Ali je bila vabljena na današnji sestanek šolske in zdravniške stroke, ni pomembno, relevantno je le to, da ministrice na današnji sestanek, od katerega prisotni (predstavniki ravnateljskih združenj vrtcev, osnovnih in srednjih šol ter Sviza) ne pričakujejo znanstvene fantastike, temveč zgolj jasna, pravočasna in pravno vzdržna pravila, ne bo.

Ker je ministrica dr. Simona Kustec s svojim dosedanjim delovanjem že pokazala, da v obdobju največje krize le-to ignorira oziroma se po nojevsko skrije, smo v LMŠ precej zaskrbljeni, kaj se bo na področju šolstva zgodilo s prvim septembrom letos, ki se hitro približuje. Vlado RS in njenega predsednika Janeza Janšo zato pozivamo, naj prepreči kaos, ki se utegne jeseni na področju izobraževanja še izdatneje povečati. To lahko vlada oziroma premier storita edino tako, da državnemu zboru predlagata razrešitev dr. Simone Kustec z mesta ministrice za izobraževanje, znanost in šport ter poskrbita, da njeno mesto zasede vsaj za silo kompetentna, operativno sposobna in funkcionalno urejena oseba.