Vlada končno uslišala pozive LMŠ-ja in računovodij, rok za oddajo letnih poročil in davčnih obračunov bo podaljšan

Po pozivu LMŠ-ja, bo – kot vse kaže – rok za oddajo letnih poročil in davčnih obračunov vendarle podaljšan. A vladna koalicija bi to storila le za en mesec.

V LMŠ smo v zadnjih tednih prejeli številna pisma obupanih računovodij, ki so zaradi kaotične zakonodaje in pravila, ki se zaradi vladnih odločitev nenehno spreminjajo, na robu svojih zmogljivosti.

Ker računovodjem ni uspelo, od vlade so dobili zgolj vljudnostne in celo ignorantske odgovore, smo vlado k podaljšanju roka za oddajo letnih poročil in davčnih obračunov do 31. maja 2021 pozvali tudi v LMŠ. Ker pa odgovora ni bilo, smo na to temo zahtevali še sklic nujne seje parlamentarnega odbora za finance.

V LMŠ smo zadovoljni, da je vlada končno slišala naš poziv in razumela tako stiske računovodij kot tudi to, da jim lahko – to smo namreč storili že lani – pomagamo  z dokaj preprostim ukrepom.

Zato toliko teže razumemo, zakaj so letos za to odločitev potrebovali tako dolgo, računovodje vlado za podaljšanje roka prosijo že od januarja, in zakaj le polovičarski korak, torej podaljšanje roka zgolj do 30. aprila. V LMŠ bomo zato vztrajali pri podaljšanju do konca maja.