»Vlada je tista, ki mora omogočiti pogoje za stabilno poslovanje in delovanje gospodarstva«

Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je danes nagovoril zbrane na 20. Poslovni konferenci Portorož.

Uvodoma je spomnil, da se je za dolgim obdobjem gospodarske krize prikazalo obdobje gospodarske rasti, kar je hitro povzročilo določene apetite.

V nadaljevanju je poudaril, da imata politika in gospodarstvo včasih žal drugačen pogled na svet, zagotovo pa ni vlada tista, ki ustvarja gospodarsko rast.

»Od mene tudi ne boste slišali, da je vlada zaslužna za gospodarsko rast. Je pa vlada tista, ki mora omogočiti pogoje za stabilno poslovanje in delovanje gospodarstva, pri čemer morata država in gospodarstvo delovati z roko v roki. Zavedamo se, da potrebujemo realni sektor, javni sektor in vse segmente družbe, in le s sodelovanjem je mogoče dosegati uspeh, pa naj se sliši še tako obrabljena fraza. Samo s sodelovanjem, potrpljenjem in tehtnimi odločitvami lahko popeljemo Slovenijo naprej ob predpostavki, da bodo tudi razmere na svetovnih trgih vzdržne,« je še dodal.

Poslovna konferenca Portorož je osrednji gospodarski dogodek in stičišče najpomembnejših »poslovnih« imen v Sloveniji. Po besedah organizatorjev je konferenca prostor za izmenjave najboljših poslovnih praks in priložnost, da poslovneži iz prve roke slišijo o prihajajočih trendih na gospodarskem področju. Predsednik vlade je čestital tudi Janezu Prašnikarju, ki je prejel nagrado za posebne gospodarske dosežke.