Vesna Fabjan: V stiski resnično spoznaš prijatelje, zato hvala vsem iskrenim ljudem, ki ste nam namenili iskrene besede spodbude

Odziv občinske svetnice LMŠ v Črnomlju Vesne Fabjan ob epilogu napada na družinsko hišo, ki se je zgodil 9. aprila 2021.

»Točno dva meseca sta minila, odkar smo z družino doživeli šokanten napad z molotovko, ki jo je takrat v dnevno sobo naše hiše vrgla neznana oseba in naredila precejšnjo škodo. Seveda materialno, še bolj pa duševno, ki je prizadela vse člane družine. Tako sama kot v stranki LMŠ smo takrat ves čas ponavljali, da upamo, da napad ni politično motiviran.

Seznanjeni smo bili z rezultati preiskave, kar na nek način pomeni, da se ta zgodba zaključuje. Dobiti potrditev, da zadeva ni politična, za nas pomeni olajšanje. 

Moja družina je povprečna belokranjska družina, seveda ne idealna, a nikomur nič dolžna. V vlogi učiteljice in matere se zavedam, kakšno stisko doživljajo mladi v današnjem času, še posebej v času šole na daljavo, ob pomanjkanju medosebnih odnosov, ko je pristna pozitivna ali pa negativna medosebna komunikacija otežena in poteka bolj ali manj preko hladnih socialnih omrežij. Vsekakor pa to ne opravičuje dejanja. 

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo kriminalistoma sektorja kriminalistične policije Novo mesto, ki sta obravnavala primer. Bila sta korektna, strokovna, moji družini sta nudila oporo v najtežjih trenutkih. Zahvaljujem se tudi stranki LMŠ, ki mi ves čas stoji ob strani. In verjemite, da v stiski resnično spoznaš prijatelje, zato hvala vsem iskrenim ljudem, ki ste nam namenili iskrene besede spodbude.

Zaradi težkega obdobja, ki je za nami, tudi precejšnje medijske izpostavljenosti, se na rezultate preiskave odzivam pisno.«

V stranki LMŠ ob tem dodajamo:

»V LMŠ se pridružujemo zahvali naše občinske svetnice Vesne Fabjan. Ponovno poudarjamo, da noben razlog ali povod ne more opravičiti takšnega dejanja. Prav je, da smo v tem primeru prišli do relativno hitrega epiloga.«