Vesna Fabjan – LMŠ BUS NA POTI – Od Metlike do Trebnjega

Včeraj smo kandidati za poslance LMŠ iz 6. volilne enote skupaj s predsednikom stranke Marjanom Šarcem obiskali Belo krajino in Dolenjsko. Verjamem, da ste nas opazili, saj je naš avtobus s svojimi poslikavami opazen že na daleč. Pot smo začeli v Metliki, kjer nas je avtobus popeljal na popotovanje. Ustavljali smo se v mestnih središčih, pogovarjali z mimoidočimi, delili promocijski material, dobivali besede podpore in tako preživeli lep sončen dan v prijetni družbi. Facebook in ostali sodobni kanali so resda prisotni vsepovsod, a vseeno se ne morejo primerjati z iskrenim stiskom rok.

Prav s takšno turo, skozi Gorjance in vse lokalne belokranjske ceste lahko spoznamo tisto, kar domačini doživljajo že desetletja. Bela krajina je odrezana od svet in tretja razvojna os ne sme več biti zgolj želja na papirju. Tudi o tem je tekla debata v Črnomlju, kjer smo naredili postanek. Pot nas je vodila skozi Semič in nato v Novo mesto, kjer so nas pričakali novinarji agencije STA in Vašega kanala.

Druženje smo zaključili s snemanjem prispevka v studiu Vašega kanala, kjer smo nekateri preživeli svoj prvi medijski politični krst. Ne bodite preveč kritični prosim, ko se bo prispevek pojavil na TV . Zavedam se, da se moram še veliko tega naučiti. A kot vedno pravim, novo moramo sprejeti kot izziv, vaja pa dela mojstra.