Več kot 60 novih službenih vozil za policiste

Ob predaji novih patruljnih in civilnih vozil policistom sta zbrane nagovorila tudi predsednik vlade Marjan Šarec in minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar.

“Država, ki izpolnjuje svoje naloge, je dolžna tudi varovati suverenost. To lahko varuje le z opremljenostjo in ustreznim moštvom. Res so bile v preteklosti te razmere precej slabe. Toda trend se je obrnil. Zavedanje, da potrebujemo usposobljeno, visoko strokovno in opremljeno policijo, se zelo dviga,” je ob predaji novih vozil policistom poudaril predsednik vlade Marjan Šarec. Gre za pomemben dan, je poudaril in dodal, da so nova vozila tudi simboličen znak, da se slovenska policija modernizira, da dobiva novo opremo, predvsem pa tudi nov kader. Zagotovil je, da bo tako tudi v bodoče: »Kajti pri varnosti ne smemo ničesar prepustiti naključju.”

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar.

Zadovoljstvo je izrazil tudi notranji minister Boštjan Poklukar, ki si že od nastopa funkcije prizadeva, da slovensko policijo moderniziramo in opremimo tako, kot je večina modernih policij v EU, da bo pri svojem delu še bolj učinkovita. »Po kar nekaj letih finančne in materialne podhranjenosti policiji predajamo nova vozila, ki jih policistke in policisti uporabljajo pri svojem vsakodnevnem delu,” je poudaril minister, ki se trudi tudi za izboljšanje položaja zaposlenih v policiji. Ob tej priložnosti pa se je zahvalil predsedniku vlade »za podporo Vlade RS, ki je prepoznala, da je treba slovensko policijo razvijati, modernizirati in jo opremiti z novimi sredstvi«.

Predaja novih avtomobilov ministrstva za notranje zadeve policistom na terenu

več na gov.si

foto: Tamino Petelinšek/STA