Urška Mauko Tuš – LMŠ BUS NA POTI, popotovanje od Šentilja do Lendave

Bili smo ena prvih ekip, ki je preizkusila naš posebni LMŠ avtobus, ki pritegne poglede kjer koli se pojavi. Morda na prvo misel potep po Sloveniji na poscano Zofko ni najboljša ideja, a tudi ta pregovorno vlažni dan zna presenetiti s svojimi čari.

Začeli smo na štajerskem koncu, v Šentilju. Po gričih gor in dol nas je pot vodila po stari cesti do Pesnice, nadaljevali smo proti Apaški dolini, do Gornje Radgone, Svetega Jurija ob Ščavnici. Pot čez Muro nas je pripeljala v Prekmurje, v Mursko Soboto in okoliške kraje. Naš končni, že večerni cilj je bil na vzhodu, v Lendavi.

Ker za LMŠ bus ni ovir, smo danes na naši turi zavili tudi višje, kjer so ceste ožje in makadamske. Lepote naše dežele so se odkrivale in ni jim bilo konca. Griči, vinogradi, polja, ravnine, reka Mura … Človek ob teh lepotah lahko samo zapoje tisto eno in edino – »Slovenija, od kod lepote tvoje?«. Saj se spomnite ubranega petja na šolskih izletih? Manjkal je samo še sok Pingo in sendvič s posebno salamo. 😊

Ob postankih pa je bil čas za klepet z mimoidočimi in priložnost za pristen osebni stik z volivci. Pozitivni odzivi mimoidočih so potrjevali naša stališča stranke LMŠ, da delamo dobro za človeka, skupnost in državo. Povsod smo bili odlično sprejeti. Stiski rok, nasmehi, mahanje ob cestah, fotografiranje avtobusa, klepet. Na pravi poti smo.

Kandidatke in kandidati smo današnje potepanje izkoristili tudi za načrtovanje dejavnosti v nadaljevanju volilne kampanje. In ker brez medijev danes ne gre, smo v Murski Soboti posneli kratke izjave za lokalno televizijo. Za nekatere je bilo to prvo srečanje s TV-kamero, zagotovo ne zadnje.

Bil je res prijeten dan. Ni lilo kot iz škafa, poškropilo nas je za srečo, sonce pa nas je grelo! Ob koncu dneva še Zofka neha jokati in na vzhodu, v skrajnem kljunu države vedno posije sonce.

V sredo pa gredo na pot naši kolegi iz VE4, od Domžal do Kočevja. Srečno pot, ekipa.