[VIDEO] Tomaž Simetinger je novi generalni sekretar stranke LMŠ

Predsednik LMŠ Marjan Šarec je za novega generalnega sekretarja stranke izbral Tomaža Simetingerja. »Zdi se mi pomembno, da je širok človek, je odprtih misli in bo znal združevati različno misleče, kar je tudi temeljni cilj stranke,« je predsednik LMŠ svojo odločitev pojasnil novinarjem.

Predsednik LMŠ je ob tem izrazil prepričanje, da bo novi generalni sekretar stranki dal novo energijo in znal krmariti med vsemi čermi, ki so v politiki prisotne. »Smo sredinska stranka, združujemo v svojih vrstah takšna in drugačna mnenja, ne želimo biti ekstremisti, ne želimo nikomur zapirati vrat in prav je, da imamo tudi na mestu generalnega sekretarja človeka, ki bo znal uravnavati vse te ideje in različna mišljenja. Kajti tam, kjer vsi mislijo isto, tam običajno ni dobrih rešitev,« je ob tem še poudaril predsednik stranke.

V demokratični dialog, kjer bo za napredek treba prisluhniti drug drugemu, verjame tudi novi generalni sekretar LMŠ Tomaž Simetinger: »Treba je vzpostaviti še močnejšo mrežo na terenu, zelo bomo odprti za vsakršno dodatno mnenje, to bo ena izmed tistih stvari, ki bo dejansko lahko dala neko dodano programsko vrednost stranki. Hkrati je treba vzpostaviti tudi dodatne komunikacijske kanale in še kaj drugega. Skratka, dela nam tukaj ne bo manjkalo.«

Kdo je Tomaž Simetinger

Dr. Tomaž Simetinger, rojen leta 1981 v Slovenj Gradcu, je od leta 2018 direktor Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik, pred tem je na omenjenem zavodu opravljal delo vodje oddelka za kulturo. Izkušnje je nabiral tudi v bančništvu, prav tako je bil radijski napovedovalec.

Leta 2011 je diplomiral iz etnologije in kulturne antropologije na Filozofski fakulteta Univerze v Ljubljani, leta 2015 pa doktoriral iz etnoloških, socialno- in kulturno antropoloških znanosti, z doktorsko disertacijo: Historično-antropološka analiza plesne kulture na južnem Koroškem.

Tekoče govori angleški in nemški jezik.

Tomaž Simetinger je avtor številnih celovečernih plesnih predstav ter odrskih postavitev, vodil je tudi seminarje in izobraževanja na področju etnologije, kulturne dediščine in etnokoreologije. Kot avtor ali soavtor je podpisan tudi pod strokovne in znanstvene objave z omenjenih področij.

dr. Tomaž Simetinger