Toliko napak, čudnih odločitev, komunikacijskih šumov, kot si jih je privoščila ta vlada, kaže na to, da epidemija ni prioriteta vlade – Brane Golubović v Politično

Vodja poslanske skupine LMŠ Brane Golubović je v oddaji Politično spomnil na glavne razloge za konstruktivno nezaupnico, med katerimi je neuspešno spopadanje vlade Janeza Janše z epidemijo Covid-19.

“To, kar vidimo – kako se vlada spopada z epidemijo, je shizofreno, zmedeno, ukrepi so nelogični. Zaradi stihijskega ukrepanja je država že slabe 3 mesece v lockdownu, vrata šol so zaprta, imamo najdaljšo policijsko uro v Evropi, del gospodarstva ne opravlja svojega posla, ne dobi nadomestila.

Nadaljeval je, da niti ni jasno, na podlagi katerih strokovnih analiz vlada sprejema določene ukrepe. “Poglejmo samo smučišča. Odprli so smučišča, zaprli so smučišča, odprli so smučišča z negativnim testom, zaprli so smučišča. To je stvar, ki med ljudmi povzroča upor in nezaupanje v vlado.

“Toliko nekih napak, čudnih odločitev, komunikacijskih šumov, kot si jih je privoščila ta vlada, kaže na to, da epidemija ni prioriteta vlade. Prioriteta te vlada je demontaža države, vseh njenih podsistemov in podreditev vsakega. SDS ima vse značilnosti avtokratske politike.

Po poročanju nekaterih tujih medijev, da Slovenija ni izkoristila celotne kvote cepiva, ki bi ji pripadala, je spomnila, da sta o tem pisala dva ugledna tuja medija, medtem ko predsednik vlade navedb ni niti zanikal, niti potrdil.

“Predsednik vlade je rekel, da o tem nič ne ve – ni ne zanikal in ne potrdil. Kar mi zahtevamo je, da se javnosti pove, koliko cepiva bo Slovenija dobila in ali bomo porabili vse kvote. V nasprotnem primeru, da se izkaže, da nismo prevzeli cepiv zaradi različnih razlogov, pa gre za zelo nevarno igro, ogrožanje javnega zdravja in celotnega razvoja družbe.

Vezano na vse slabši zunanjepolitični ugled Slovenije, je spomnil, da je vse to, kar smo spremljali v ZDA v zadnjih dneh, posledica populistične politike, lažnih novic, zavajanja in sejanja dvoma v družbi. “In tudi v naši državi imamo predsednika vlade, ki pravi, da so mu bile volitve ukradene in ki je zapisal, da je Joe Biden najšibkejši predsednik ZDA.

Poglejte še posnetek oddaje Politično s Tanjo Gobec