Tiskovna konferenca kandidatke stranke Lista Marjana Šarca za županjo Občine Črnomelj Vesne Fabjan in kandidatne liste Stranke LMŠ

V prostorih nekdanjega dijaškega doma v Črnomlju je v petek, 9. 11. 2018 potekala tiskovna konferenca, na kateri se je predstavila kandidatka stranke Lista Marjana Šarca za županjo Občine Črnomelj ga. Vesna Fabjan, ki je predstavila tudi program liste kandidatov stranke. Fabjanova, ki je vstopila v kandidaturo neobremenjena in pripravljena na dialog z vsemi, je poudarila, da Občina Črnomelj potrebuje spremembe, v okviru tega pa je potrebno zamenjati že predolgo ustaljeno strukturo lokalne oblasti. »Kandidiram kot neobremenjena, pripravljena na dialog z vsemi. Zame sta pomembni le pozitivna volja in pripravljenost delati pošteno in v dobro občine,« je dejala profesorica geografije in zgodovine na Srednji šoli Črnomelj Vesna Fabjan.

Z ekipo zagovarja participatorno vodenje občine, kar pomeni večje vključevanje mnenja občanov v odločitve in redno komuniciranje županje z ljudmi. »Posebnost naše liste je moderna oblika programa, ki je nastajal dva meseca, vsaka od 20 točk v njem pa je zelo pretehtana,« je poudarila Fabjanova, katere slogan je Naprej Črnomelj. Nadaljevala je, da se program gradi postopoma in se sproti dopolnjuje ter spreminja po predlogih in mnenju širše lokalne skupnosti, z zavedanjem, da je Občina živa skupnost ljudi, katerih potrebe se s časom spreminjajo.

»Če bom izvoljena, bo veliko pozornost namenila mladim in razvoju njihovega potenciala.« Obljublja, da bo občina pod njenim vodstvom prijazna in varna. Načrtuje ustanovitev evropske projektne in investicijske pisarne, posvetila pa se bo odpravljanju problemov s komunalnimi odplakami, smradom v delu Črnomlja in čistilno napravo. Predlagala je tudi, da bi se svetniki vsako leto odpovedali vsaj eni sejnini in jo namenili za bolj kakovostno preživljanje prostega časa občanov.

Foto: Aleksander Riznić (Radio Odeon)