Tiskovna konferenca iniciativne skupine Stranke LMŠ iz Zagorja ob Savi

Iniciativna skupina Stranke Lista Marjana Šarca v Zagorju ob Savi je danes, 9. 11. 2018 v gostišču Kum priredila tiskovno konferenco, na kateri je predstavila svoje kandidate in program za lokalne volitve 2018-2022. Mladi člani so se namreč organizirali z namenom sodelovanja pri razvoju svoje občine. Glavni cilj liste je sodelovanje z vsemi akterji, delo na novih projektih in spodbujanje nekaterih že zastalih projektov ter vključevanje manjših krajev v razvoj.

Nosilec liste, Sašo Vučko, je pojasnil, da je dolgo opazoval razvoj svojega kraja, ki ga ima rad in si ne predstavlja, da bi se odselil. Zagorje se je pretekla leta zelo lepo razvijalo, a mogoče se je res preveč zapostavljalo okoliške kraje in je bil razvoj preveč centraliziran. Izpostavil je tudi nujnost sodelovanja vseh generacij, saj lahko le tako pričakujemo napredek. Zaveda se, da to ni lahka naloga, a da se je potrebno izpostaviti in vračati svojemu kraju. Kot je poudaril, v tej zgodbi ne želi biti sam, ampak je pomembno sodelovanje z ljudmi in drugimi akterji v občini za dobrobit vseh.

Ekipa liste stranke LMŠ je mlada, polna energije in volje do dela. V relativno kratkem času se je uigrala in res je lepo videti različne karakterje, znanja in izkušnje, ki delujejo za iste cilje. Smo politično neobremenjeni, kar je mogoče naša največja prednost. Usmerjeni smo v prihodnost, zato smo tudi sprejeli odločitev, da se pojavimo na lokalnih volitvah. Ne obljubljamo nemogočega, obljubljamo pa trdo, pošteno in korektno delo za dobrobit vseh občank in občanov.

Ena od nalog je, kot je poudaril Sašo Vučko, ponovna oživitev Medijskih toplic, ureditev kolesarskih poti, ureditev dostopnosti kraške jame v Kisovcu, pomembno pa je tudi, da občina ostane zelena. Zavzemali se bodo tudi za ureditev Čebinovega travnika, ureditev stavbe Partizana, razširitev knjižnice. Urediti želijo mirujoči promet, kakor tudi povečati kapacitete v domu starejših na Izlakah.

Tiskovne konference se je udeležil tudi aktualni Minister za javno upravo g. Rudi Medved, ki je povedal, da je vesel kako se razvija lokalna politika. Minister Medved je povedal, da na tokratnih volitvah podpira LMŠ. Ker je v lokalni politiki tudi sam sodeloval kot direktor občinske uprave je poudaril, da je dodobra spoznal delo, zato je prepričan, da bo svoje ministrsko delo opravil dobro. V 25-članskem OS pričakuje in upa, da bo imela stranka LMŠ pet svetniških mest. Za konec je še enkrat poudaril pomembnost sodelovanja s civilno družbo.