Tiskovna konferenca iniciativne skupine Stranke LMŠ iz Šentilja

Iniciativna skupina Stranke LMŠ v Šentilju je organizirala tiskovno konferenco z naslovom Za spremembe je potrebno ZDRAVJE! Glede na odličen rezultat na parlamentarnih volitvah, so se odločili prvič v zgodovini podati na lokalne volitve, na katerih v Šentilju kandidirajo s kandidatkami in kandidati Liste Marjana Šarca za Občinski svet.

Viš. pred. Nataša Vidnar, predsednica iniciativne skupine Stranke LMŠ v Šentilju in nosilka Liste LMŠ v Šentilju, je v uvodu izrazila, da se počuti počaščeno, saj se dogodka niso udeležili zgolj kandidati in kandidatke Liste LMŠ v Šentilju za občinske svetnike ter njihovi simpatizerji, ampak tudi vsi tisti, celo konkurenti, ki se zavedajo pomembnosti medsebojnega delovanja in sodelovanja v Občinskem svetu – za dobrobit in prihodnost občank in občanov Šentilja.

Na tiskovni konferenci so posebej poudarili vključevanje mladih v politično življenje in soodločanje o prihodnosti vseh nas. V nadaljevanju so bile na primerih predstavljene 3 glavne vrednote programa Stranke LMŠ v Šentilju: zdravje, poštenost, dostojanstvo ter celoten program Liste LMŠ v Šentilju – Od besed k dejanjem. Kandidatke in kandidati Liste LMŠ v Šentilju so posamezniki z znanjem na različnih strokovnih področjih in z obilico volje za delo v Občini Šentilj.

Ga. Vidnar je ob tem poudarila:

Zavedamo se pomembnosti dobrega sodelovanja lokalne skupnosti z vlado in z drugimi državnimi institucijami, pri čemer je naša prednost zagotovo ta, da je predsednik naše stranke, aktualni premier Republike Slovenije Marjan Šarec, ki kot nekdanji župan še posebej razume potrebe občin. Mi smo “kljuka” za odpiranje vrat Občin do Vlade RS – ampak ne za nas, temveč za ljudi.

V “možganski nevihti idej”, je bilo s strani prisotnih v dvorani čutiti povezanost. Dva glavna in vidna predstavnika konkurenčnih list oziroma strank sta javno izrazila željo po sodelovanju s Stranko LMŠ v Šentilju, ker so v programih uspeli najti skupne točke, ki jih bo ob morebitni izvolitvi v Občinski svet z medsebojnim sodelovanjem in spoštovanjem veliko lažje doseči, saj gre konec koncev za dobrobit ljudi, občanov Občine Šentilj.

Konferenco so zaključili s pohodom – S hojo LMŠ do cilja! Pohoda se je udeležil tudi minister za notranje zadeve RS g. Boštjan Poklukar, ki je skupaj z ekipo izrazil podporo Listi Stranke LMŠ v Šentilju.

Imeti moraš dušo in srce. Ni potrebno vsega znati, važno je le, da delaš pošteno!“, je zaključila predsednica iniciativne skupine.