Tiskovna konferenca iniciativne skupine Stranka Lista Marjana Šarca v Novem mestu

Včeraj, 12. 11 2018, je v Novem mestu svoj program za letošnje lokalne volitve predstavila lista Stranke Lista Marjana Šarca, ki si prizadeva za dve svetniški mesti. Nosilec liste je zobozdravnik Matjaž Recelj, sicer pa je na listi 20 kandidatov in kandidatk. Na kandidatni listi sta tudi Janez Doltar in vodja iniciativnega odbora LMŠ v Novem mestu, dr. Mihael Skvarč.

Predstavitve liste in programa se je udeležila tudi podpredsednica stranke LMŠ in najmlajša poslanka Državnega zbora ga. Jerca Korče, ki je predstavila dogovor med vlado in občinami o višini povprečnine 573,5 EUR za leto 2019, kar je najvišja povprečnina do sedaj in bo tako tudi Mestni občini Novo mesto prinesla dodatna finančna sredstva. V listi Stranke LMŠ iz Novega mesto pa se bodo zavzemali tudi za skupno reševanje nekaterih perečih problematik Novega mesta, ki so v državni domeni in zelo vplivajo na življenje v občini. Predvsem so izpostavili romsko problematiko, nepotrebno birokracijo pri črpanju evropskih sredstev za razvoj podeželja in postopke v povezavi s projektom 3. razvojne osi.

Na tiskovni konferenci so nato predstavili svoj program z naslovom Pot do odličnosti v Mestni občini Novo mesto, v katerem je jasno izraženo zavzemanje, da Novo mesto postane družinam prijazno, kot tudi olimpijsko, univerzitetno in zdravo mesto. Kot so povedali, želijo ustanoviti razvojni sklad, ki bo spodbujal nadarjeno mladino, izpostavili pa so tudi potrebo po pravem mladinskim centru v Novem mestu.