Tina Heferle: Ukrepi vlade ali kaj je definicija absurda?

To da morajo stranke, ki pridejo v kozmetični saloni na navadno manikuro, imeti opravljen negativni izvid testa, za medicinsko manikuro, kjer sta delo in stik med izvajalcem in stranko skoraj da identična, pa ne – kljub temu, da so kozmetični saloni eni izmed najbolj sterilnih delovnih okolij, kjer so zaposleni svoje delo že pred epidemijo opravljali z zaščitnimi maskami in rokavicami!

To da morajo imeti stranke, ki bodo svoje kužke pripeljale v pasji salon na striženje ali drugo nego, opravljen negativni izvid testa – kljub temu, da zaposleni, ki opravljajo tovrstne storitve, nosijo zaščitne rokavice in masko, do neposrednega stika z imetnikom psa pa med izvajanjem storitve niti ne pride!

To da morajo imeti negativen izvid testa vsi smučarji, čeprav je smučanje športna dejavnost, ki se izvaja individualno, na prostem in kjer posameznik uporablja rokavice.

Medtem pa v živilskih trgovinah, kjer se marsikdo dotakne tudi embalaže izdelka ali sadja, ki ga nato vrne na polico, kjer posamezniki kupujejo brez uporabe rokavic in kjer se prodajalke na blagajni dotaknejo prav vsakega izdelka vsakega kupca, brez uporabe rokavic, ta vlada ne vidi nevarnosti za širjenje virusa. Podobno od danes naprej tudi pri kupovanju drugega ne nujnega blaga.

Kdo se tu dela norca iz koga?

Tina Heferle, podpredsednica državnega zbora in poslanka LMŠ