Tina Heferle – čas je za novo generacijo pozitivnih in sistemskih ukrepov statusa upokojencev.

V tako imenovanem »po-novoletnem času«na vrsto pridejo takšne in drugačne novoletne zaobljube in z njimi seveda novi izzivi. Tudi pri meni. Nekatere moje novoletne zaobljube pa nimajo zgolj osebne note, pač pa je njihov domet veliko širši.

Kot poslanka sem si takšnih zaobljub zadala kar nekaj in zagotovo je ena izmed prioritetnih novoletnih zaobljub skrb in ureditev statusa upokojencev.

Na slednje v družbi vse prevečkrat neupravičeno pozabljamo in vse prevečkrat se ne zavedamo, da smo (sploh) lahko družba državljank in državljanov tudi ali pa predvsem zaradi njih – zaradi naših upokojencev.

Čeprav me še relativno veliko let loči do pridobitve statusa upokojenke, se že danes zavedam, da moram kot aktivna državljanka, v prvi vrsti pa seveda kot poslanka največje koalicijske stranke, že danes poskrbeti za status upokojencev – ne samo s kratkoročnimi oziroma parcialnimi ukrepi, ki zgolj minimalno blažijo trenutni zahtevni položaj upokojencev z najnižjimi pokojninami, pač pa se zavedam, da je potrebno položaj naših upokojencev urediti celostno in sistemsko.

In zato je novo leto kot nalašč za revizijo pogleda nazaj in za vizijo pogleda naprej. Leto 2019 je leto, ko bodo končno slišani tudi upokojenci in njihove želje. Čas je za novo generacijo pozitivnih in sistemskih ukrepov statusa upokojencev.

Tina Heferle, podpredsednica Državnega zbora RS in poslanka LMŠ