Ta teden ustanovljena še odbora v Sevnici in Zagorju ob Savi

Zagorje ob Savi

Člani lokalnega odbora LMŠ Zagorje ob Savi so včeraj za predsednika odbora soglasno potrdili Saša Vučka, ki se je v svojem nagovoru zavezal, da ne bo preveč obljubljal, ampak delal dobro, predvsem za druge. »Če povzamem slogan stranke, potrebno je delati za vse, od človeka do države, « je ob zaključku nagovora še poudaril Vučko.

Ustanovitve odbora se je udeležil tudi minister za javno upravo Rudi Medved, ki je povedal, da se je zgodba LMŠ v Zagorju ob Savi začela še preden je bila ta ustanovljena.  »Predsednik Marjan Šarec, takrat še župan in podpredsednik Igor Žavbi, takrat podžupan sta se velikokrat oglasila v naših koncih. In takoj smo ugotovili, da smo iz istega testa. Mi smo drugačni, saj ne govorimo uradniški jezik in nas čaka cel kup izzivov na Ministrstva za javno upravo, da to ogromno inštitucijo spravimo v polni pogon. Ker znamo delati in poznamo probleme lokalnega okolja. Ker tu se vse začne. Ponosen sem, da sem del te ekipe, v tem okolju, kjer ima LMŠ velik ugled,« je povedal Rudi Medved.

Podpredsednik LMŠ Igor Žavbi je spomnil, da LMŠ ni stranka, ki govori o poštenju, transparetnosti in delu, LMŠ to živi.

Dogodka sta se udeležila tudi poslanka Nina Maurovič in kandidat za Evroposlanca Edis Rujović, ki sta zagotovila, da LMŠ ne bo nikoli pozabila na lokalno skupnost in spomnila, da bo kmalu ustanovljen tudi lokalni odbor Hrastnik s katerim se bodo Zasavci povezali.

Sevnica

Vodja iniciativnega odbora LMŠ Sevnica Dejan Kmetič je dejal, da je ustanovitev odbora nadgradnja uspešnega nastopa na lokalnih volitvah, kjer so osvojili tri svetniška mesta. Prisotne je v imenu poslanske skupine pozdravil poslanec Edvard Paulič, ki je članstvu in simpatizerjem predstavil delo poslanske skupine, današnjo davčno razbremenitev regresa in izpostavil, da so lokalni odbori pomembna vez med realnimi težavami ljudi in predstavniki ljudstva. Predstavil se je tudi kandidat za evropskega poslanca dr. Klemen Grošelj, ki je izpostavil, da so te volitve pomembne za ustavitev raznih populizmov.

Za predsednika LMŠ Sevnica je bil soglasno izvoljen Gorazd Zupanc. Dosedanje delo in rezultati v občinskem svetu mu dajejo voljo za nadaljnje politično udejstvovanje, še posebej pa je prepričan v prihodnje uspehe LMŠ Sevnica, saj je ekipa sestavljena iz posameznikov, ki so uspešni na raznih področjih.