Stranka LMŠ v Madridu postala polnopravna članica ALDE

Stranka Lista Marjana Šarca je na današnjem kongresu politične skupine ALDE v Madridu postala polnopravna članica Zavezništva liberalcev in demokratov za Evropo.

Zavezništvo je na kongresu sprejelo manifest, v katerem so obravnavana stališča do aktualnih izzivov, ki so pred Evropsko unijo. ALDE se skladno s svojimi stališči zavzema za enakost spolov, pravice LGBT, zaščito manjšin, preprečevanje vsakršnega nasilja, vključujočo družbo in, kot eno od prioritet, za resne ter hitre ukrepe na področju klimatskih izzivov. Posebno podporo želi dati trajnostnim projektom, ki povezujejo več držav Evropske unije. Na kongresu je bila sprejeta tudi odločitev, da ALDE na evropskih volitvah prihodnje leto ne bo nastopil s svojim »Spitzenkandidatom«, temveč s teamom, ki bo v kampanji ljudem predstavila konkretne pobude glede prihodnosti Evrope.

Zbrane delegate ALDE je na kongresu nagovoril tudi predsednik stranke LMŠ Marjan Šarec, ki je poudaril pomen sodelovanja za prihodnost Evrope. »Slovenija ostaja odprta liberalna država. Država članica, ki še vedno verjame v močno in povezano Evropsko unijo, kjer moramo na vsakem koraku braniti vladavino prava, človekove pravice in svoboščine,« je poudaril predsednik stranke LMŠ.

Za stranko Lista Marjana Šarca včlanitev v ALDE pomeni priložnost za vzpostavitev močnih mednarodnih povezav, s čimer stremi k svojemu cilju, to je povečati vpliv in ugled v Evropski uniji, hkrati pa nadaljevati na lokalni ravni, saj je lokalna raven temeljna za uspešen razvoj posameznika, občine, družbe in države.

Predsednik Šarec se je ob robu kongresa srečal tudi z danskim kolegom Larsom Lokkejem Rasmussenom in predsednikom skupine ALDE v Evropskem parlamentu Guyem Verhofstadtom.