Skupaj do odgovorov v šolstvu

V Listi Marjana Šarca smo od vlade Janeza Janše in njenih ministrov pričakovali, da bodo v času epidemije COVID-19 ob sprejetju ukrepov že začeli s pripravo strategije rahljanja ukrepov – kdaj, kako, zakaj – tudi za področje vzgoje in izobraževanja. Zaradi številnih odprtih vprašanj in nejasnosti smo v LMŠ sklicali nujno sejo, na kateri smo odprli razpravo o trenutnem  stanju na vzgojno-izobraževalnem področju. Kljub temu, da je Ministrstvo za izobraževanje pred dnevi podalo smernice za ponovno odprtje šol, ostajajo številne nejasnosti.

V LMŠ smo skozi pobudo »Skupaj do odgovorov v šolstvu – pošljite nam vprašanja« zbrali veliko odzivov, vprašanj ter dilem ljudi, ki ste neposredno povezani z vzgojno-izobraževalnim procesom.

Hvala vsem, ki ste vaša razmišljanja in vprašanja delili z nami. Kot obljubljeno, v nadaljevanju objavljamo odgovore do določenih tem, kjer so postopki že znani. Odgovor v celoti boste prejeli tudi na vaš e-naslov. Objavljamo tudi stališča LMŠ do ključnih, še odprtih vprašanj. Kar nekaj prejetih vprašanj pa smo naslovili na pristojno ministrstvo v pričakovanju, da nas z odgovori seznanijo v najkrajšem možnem času.

Ker je bilo vprašanj in posledično odgovorov res veliko, smo jih zbrali v poseben wordov dokument, ki ga lahko prenesete na vaš računalnik/telefon in med njimi poiščete vaš odgovor. Še enkrat hvala za tako velik odziv.