Robert Pavšič – LMŠ BUS NA POTI, po Notranjskem in Primorskem

Pristen stik se ne more nadomestiti z letaki, plakati in oglasi. Predstavniki 2. volilne enote smo se z LMŠ busom najprejodpravili proti Ilirski Bistrici, nato Kopru in na poti nazaj v Postojno.

Najprej smo se po dolini reke Reke pod Kozjekom zapeljali skozi bistriške vasi prek Novokračin in skozi Jelšane, spremljali pa so nas domačini, ki bi radi videli, da začne država konkretneje razmišljati in tudi udejanjati razvoj v krajih, oddaljenih od Ljubljane.

Kljub slabemu vremenu nas je spremljalo kar nekaj vedoželjnih pogledov, nato pa smo se skozi Vremsko dolino z LMŠ busom popeljali do Kopra. Malce lepše vreme je na Obalo privabilo več ljudi, s katerimi smo pokramljali in iskali konkretne rešitve za izzive.

Ravno smo se izognili toči in se nasmejanih obrazov v takrat že skoraj sončnem vremenu prek Portoroža, slovenskega pomorskega bisera, odpravili nazaj v notranjost, v Postojno.

Kar smo vsi kandidati zagotovo opazili, je nekakšen nemir v ljudeh, ki od nas pričakujejo veliko. Brez obljubljanja nemogočega smo jim zagotovili predvsem to, da jim bomo tudi v prihodnje prisluhnili in jih tudi upoštevali. Dolžnost vsakega poslanca v državnem zboru je namreč predvsem razumeti in upoštevati potrebe posameznih državljank in državljanov.

Tudi v Postojni je bilo pestro, saj se je ravnokar začenjala Dirka okoli Slovenije, mednarodna ultrakolesarska preizkušnja za najbolje pripravljene. Tudi sami smo pripravljeni na jutrišnje izzive, zato smo jim namenili najboljše želje in podporo na poti. Ljudem je namreč treba pogledati v oči. Tako se najbolj vidijo naši in njihovi nameni. Ti so ogledalo duše. Ne obljubljati nemogočega, ampak predvsem osebno angažiranje in iskrene namene po ustvarjanju boljšega okolja.

Velika množica, ki podpira napore kolesarjev v Postojni, je bila točno tisto, kar smo želeli. Biti del nečesa, kar je večje od nas.

Za vse. Človek, skupnost, država.