Robert Nograšek – LMŠ BUS NA POTI – Od Tržiča do Bleda

Gorenjska – alpska pokrajina v zgornjem delu porečja Save, po ljudskem poimenovanju svet od Medvod navzgor, ki mu v širšem smislu pripadajo obrobni deli, na zahodu Škofjeloško hribovje, na severovzhodu porečje Kamniške Bistrice in na vzhodu posavske gube severno od Save do Zagorja. Obsega pogorja Karavank, zahodno stran Kamniško-Savinjskih Alp ter vzhodni del Julijskih Alp.

Na tem prelepem delu naše države se nahaja tudi naša volilna enota. Pregovorna »škrtost« Gorenjcev se je še enkrat izkazala za resnično, saj smo se kandidati za letošnje državno-zborske volitve na Listi Marjana Šarca udeležili »zastonj« izleta v popolni zasedbi.

Uro pred poldnevom smo se zbrali v Kamniku, od koder nas je pot vodila do prvega postanka v Tržiču. V mestu, kjer sta nekoč cveteli čevljarska in tekstilna industrija smo se sprehodili po starem delu in v sproščenem vzdušju pozdravljali mimoidoče. Od tu nas je pot vodila preko Golnika do Preddvora. Prijetno smo bili presenečeni, ko smo videli, kako nam ljudje ob srečanju z našim avtobusom pošiljajo pozdrave in mahajo v podporo. Kratek postanek in že smo se odpeljali do Šenčurja, kjer smo parkirali pred občinsko zgradbo in si privoščili zasluženo kavo.

Zgoščen urnik, ki smo si ga sestavili v želji, da obiščemo kar največ krajev nas je priganjal, da smo se po kratkem postanku v Cerkljah odpeljali proti enemu od treh najstarejših mest v Sloveniji – Škofji Loki. Še enkrat več nas je prevzelo to zgodovinsko mesto, ki bi se s svojo preteklostjo mirno lahko postavilo ob bok drugim mestom v Evropi. Naključno srečanje z županom je še popestrilo naše srečanje z loškimi volilkami in volilci.

Na poti proti Kranju se nam je v avtobusu pridružil tudi naš predsednik Marjan Šarec, ki je kar med vožnjo opravljal intervju z eno od komercialnih televizij, katere snemalna ekipa se je vozila z nami. Med vožnjo smo pogledovali proti Storžiču, saj na Gorenjskem velja, da pada dež, če ima Storžič »kapo« (beri: vrh prekrivajo oblaki). Točno ob četrti uri smo prispeli v gorenjsko prestolnico. Peš smo se odpravili preko mostu čez reko Kokro, do vodnjaka na Glavnem trgu. Tu so nas pričakali mediji, ki so kljub dežju, ki je padel za »srečo«, želeli dobiti izjave našega predsednika.

Še vedno polni adrenalina, vendar že malo lačni smo se odpeljali mimo Radovljice (obiskali jo bomo 28. maja) po stari cesti čez Begunje in Žirovnico na Jesenice. Tudi tu smo naleteli na zelo dober odziv ljudi, s katerimi smo poklepetali.

Čas na poti preko Gorij do Bleda smo izkoristili za pravo »Pizza pojedino« na avtobusu. Dobre volje smo se sprehodili po vedno čudovitem Bledu in naredili nekaj lepih fotografij. Za zaključek našega popotovanja seveda ni smela manjkati še kremna rezina.


Polni pozitivnih vtisov smo se nekaj po osmi uri zvečer odpravili proti Kamniku. Vzdušje na avtobusu pa je bilo po celem dnevu še vedno tako vedro, kot na kakšnem šolskem izletu.

LEPO NAM JE BILO!