Predsednik vlade se je zahvalil pripadnikom Slovenske vojske za njihovo odgovorno delo in posebno poslanstvo, ki ga opravljajo

Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec se je danes mudil na prvem delovnem obisku na Ministrstvu za obrambo, kjer ga je sprejel minister Karl Erjavec s svojo ekipo. Predsedniku vlade so predstavili delovanje znotraj ministrstva, Slovenske vojske, Upravo RS za zaščito in reševanje ter Obveščevalno varnostne službe. Skupaj so ugotovili, da so pred sistemom veliki izzivi v sodobnem, spremenjenem varnostnem okolju. Predsednik vlade je ob tem poudaril, kako pomembno je, da skupaj gradijo javno podobo obrambno-varnostnega sistema in tudi s tem prispevajo k dvigu nacionalne zavesti.

Posebej je poudaril, da je treba graditi in ustrezno financirati obrambno-varnosti sistem zaradi nas samih, ne pa zaradi tega, ker to od nas zahtevata zveza NATO in Evropska unija.

V nadaljevanju je prek videokonference nagovoril pripadnike Slovenske vojske, ki delujejo v mednarodnih operacijah in na misijah. Poudaril je, da njihovo veliko in odgovorno delo pozorno spremljamo v domovini ter da je cenjeno tako doma kot tudi v tujini. Dodal je še, da je ponosen na njihovo delo in posebno poslanstvo, ki ga opravljajo, za kar jim gre velika zahvala v imenu Vlade RS.

Foto: Bruno Toič, MORS