Predsednik vlade Obrtno-podjetniški zbornici: “Želimo si delati z roko v roki”

Predsednik Vlade RS Marjan Šarec je včeraj nagovoril zbrane na prireditvi Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, kjer so podelili prestižna naziva obrtnik leta 2018 in podjetnik leta 2018, razglasili najstarejšega obrtnika oziroma obrtnico leta ter podelili mojstrske diplome. Prireditve so se udeležili tudi poslanci in poslanke stranke LMŠ in sicer: Jože Lenart, Nina Maurovič, Tina Heferle, Igor Peček in Andreja Zabret.
Predsednik stranke je spomnil, da je danes poplačan trud vseh tistih, ki se trudijo dolga leta, ustvarjajo, si prizadevajo za nove proizvode in se borijo na neizprosnem tržišču. V življenju vsakega podjetnika so vzponi in padci in prav za slednje gre razloge velikokrat iskati drugje. Odvisni so od okoliščin, v katerih se nahajajo, in od dogajanja na svetovnih trgih ob dejstvu, da je slovensko gospodarstvo izvozno naravnano. Poudaril je, da so vsi problemi, s katerimi je vlada dobro seznanjena, rešljivi. »Če bomo le znali voditi dialog, se znali usesti in pogovoriti. Vaše zahteve so nam znane in politika ni tukaj zato, da vidi od enega do drugega mandata, ampak da rešuje probleme. Želimo si delati z roko v roki.«

Predsednik vlade je ob koncu čestital vsem dobitnikom priznanj in jim zaželel veliko zanosa, uspeha in ponosa tudi v novem letu. Skupaj s predsednikom Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Brankom Mehom sta podelila priznanji obrtnik leta in podjetnik leta, ki sta ju prejela Mojca Trnovec in Peter Pišek.

Foto: Nik Jevšnik/STA