Predsednik vlade na SBC Forumu o ukrepih in posluhu vlade za podjetnike

Predsednik vlade Marjan Šarec je v Postojni nagovoril udeležence drugega SBC (Slovenian Business Club) Foruma.

V nagovoru je poudaril, da bo Vlada RS v letu 2019 pripravila nabor ukrepov, ki bodo morali nakazovati pozitivno smer za slovensko podjetništvo. Da ima vlada posluh za podjetnike, nakazuje tudi veliko številna današnja ministrska zasedba. Ob tem je spomnil, da pa je vlada tista, ki mora gledati prav na vse ciljne skupine, in da ob gospodarstvu potrebujemo tudi socialno državo, ki omogoča javno šolstvo, javno zdravstvo in še kaj.  

Opredelil se je tudi do primerjav s Švico, ki je bila rdeča nit tokratnega foruma: »Namreč, če se bomo vedno samo spraševali, kako bomo postali druga Švica, kako bomo postali drug še nekdo, potem verjetno ne bomo dosegli želenih ciljev in rezultatov.« Kot je še dodal, bomo lahko največ naredili sami, s trdnim delom in fokusiranjem v rezultat ter cilj. Dokaz za uspeh pa so zagotovo tudi podjetniške zgodbe zbranih.   

Spomnil je na ohlajanje gospodarstva, kjer pa bi bilo po mnenju predsednika vlade prezgodaj govoriti o krizi in prezgodaj, da bi bili črnogledi. »Pomembno je zavedanje, da vse, kar nas čaka in kar se bo dogajalo, se ponavlja v različnih ciklusih,« je še dodal.

Po besedah organizatorjev gre za osrednji letni dogodek Kluba slovenskih podjetnikov, na katerem vsako leto prisostvuje okoli 300 udeležencev. Članstvo kluba sicer sestavlja 162 slovenskih podjetnikov. Letošnji forum je namenjen razpravi o dobrih praksah, ki jih srečujemo v Švici, in rešitvam za podjetno Slovenijo.

Foto: Nebojša Tejić/STA