Predsednik vlade na Obrtno-podjetniški zbornici: Znate povedati, kje so težave, znate pokritizirati, znate pa tudi povedati tisto, kar je dobro.

Predsednik vlade Marjan Šarec je na sedežu Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije nagovoril zbrane na 3. srečanju skupščine zbornice. Poudaril je, da problematiko in vse tisto, za kar si na zbornici prizadevajo že dolga leta, dobro pozna. Kljub temu lahko zatrdi, da se stvari spreminjajo, vlada je naredila majhne korake k izboljšanju razmer.

»Vaša največja želja je bila, da bi imeli državnega sekretarja za malo gospodarstvo. To se je tudi uresničilo. Potem, kolikor sem razumel takrat in razumem še danes, je ravno regresni zahtevek eden največjih, če ne najbolj pereč problem. Gre za spremembo ene besede v zakonu in verjamem, da nam bo tudi to uspelo izvesti do konca,« je poudaril in dodal, da to tudi sam podpira, ob tem pa spomnil na zahtevna usklajevanja, ki sledijo.

Predstavnikom Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije se je zahvalil za zelo dobro sodelovanje in odkrit dialog. »Znate povedati, kje so težave, znate pokritizirati, znate pa tudi povedati tisto, kar je dobro,« je dejal.

Seja skupščine Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS), udeležence je nagovoril predsednik vlade Marjan Šarec, predsednik OZS Branko Meh pa je predstavil probleme ter zahteve malega gospodarstva.

foto: Daniel Novakovič