PREDSEDNIK VLADE NA MANAGERSKEM KONGRESU POUDARIL POMEN DIALOGA IN SODELOVANJA MED JAVNIM SEKTORJEM IN GOSPODARSTVOM

Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je včeraj v Portorožu obiskal Managerski kongres 2018, kjer je nagovoril zbrane slovenske managerke in managerje. Tradicionalni dvodnevni kongres, ki ga organizira Združenje Manager, prinaša v slovensko poslovno okolje strokovne izkušnje in predloge ukrepov za nadaljnji razvoj managerskega poklica. Osrednje teme na enem izmed letošnjih najbolj pomembnih poslovnih srečanj v Sloveniji so bile sodelovanje, kadri, konkurenčnosti in transformacija.

Predsednik vlade je v nagovoru poudaril, da je bilo v zadnjih dneh veliko povedanega v odnosu vlade do gospodarstva in obratno. Vlada ni tista, ki bo povzročala gospodarsko rast, tista, ki bo vodila podjetja, ali tista, ki se bo trepljala po prsih ob uspehih gospodarstva. Je pa vlada tista, ki mora ustvarjati pogoje in stabilno okolje, tista, ki mora debirokratizirati postopke za domače in tuje investitorje. Poudaril je, da javni sektor in gospodarstvo nista sovražnika in le če bosta delala z roko v roki, bomo uspešni.
»Vsi se zavedamo, da nobena stvar ne zraste čez noč, in to velja tudi za vladno politiko. Tudi nobena odločitev se ne more sprejeti čez noč, temveč bo vsaka odločitev morala dozoreti v dialogu. V dialogu z vami, v dialogu z drugimi socialnimi partnerji, zato da bomo prišli do rešitve.« Ob tem je še dodal, da bomo morali tudi davčno politiko, o kateri je bilo v zadnjem obdobju veliko govora, voditi v dialogu in celovito. Verjame, da je pred vsemi težka naloga, da pa se vlada zaveda pomembnosti dialoga in sodelovanja, kaže tudi to, da sta danes tukaj skupaj z ministrom za gospodarstvo, ki tudi ob teh izzivih uživa njegovo popolno zaupanje.
Ob koncu je zbranim zaželel uspešen kongres in veliko dobrih rešitev za naprej, ob tem pa poudaril, da bodo vladna vrata vedno odprta.