PREDSEDNIK VLADE MARJAN ŠAREC ČESTITAL DOBITNIKOM PRIZNANJ ZA NAJBOLJŠE INOVACIJE

»Danes je dan za tiste, ki se ne zadovoljijo z običajnim, ki vedno hrepenijo po nečem novim, in teh je v Sloveniji veliko.«

Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec se je včeraj na Brdu pri Kranju udeležil podelitve nacionalnih priznanj Gospodarske zbornice Slovenije za najboljše inovacije. Najvišja priznanja inovativnim dosežkom slovenskih podjetij potrjujejo, da Slovenija upravičeno sodi med napredne države na področju inovacij.

Gospodarska zbornica Slovenije že šestnajst let podeljuje priznanja za najboljše inovacije na nacionalni ravni. Napredne ideje in široka znanja različnih slovenskih podjetij ne omogočajo le njihove konkurenčne prednosti, ampak so pomembne tudi za konkurenčno prednost celotnega slovenskega gospodarstva.

Predsednik vlade Marjan Šarec je v svojem nagovoru poudaril, da je danes pomemben dan, saj govorimo o inovativnosti. Nadaljeval je, da je človeštvo od nekdaj stremelo k izboljšavam, k nečemu novemu. Tehnika je napredovala, sledili so novi in novi izumi, nove in nove inovacije. Pred nečim novim pa mnogokrat botruje tudi strah. A k sreči smo ljudje različni in danes je dan za tiste, ki se ne zadovoljijo z običajnim, ki vedno hrepenijo po nečem novem, in teh je v Sloveniji veliko.

»Slovenci smo bili od nekdaj inovativen narod, vedno smo imeli znanje, vedno smo imeli voljo in trmo. In na nas je, da gremo svojo pot naprej, da smo inovativni in da s svojim znanjem rešujemo probleme ter delamo svet boljši. To je tisto, kar nas žene naprej. Vsem želim, da ne bi bili samo sledilci, ampak predvsem kreatorji.«
Predsednik vlade je podelil tudi zlata priznanja za najboljše inovacije in priznanje za mladega inovatorja. Čestital je vsem dobitnikom priznanj in jim zaželel, da z zanosom ter pogumom nadaljujejo svojo pot.