Predsednik vlade gostil tretji vrh koalicije

Predsednik Vlade RS Marjan Šarec je na Brdu pri Kranju gostil tretje srečanje vladne ekipe in koalicijskih poslancev, kjer so razpravljali o predlogu proračuna za leti 2020 in 2021. Zgornja meja izdatkov je določena, dokončno pa bo vlada proračunske dokumente potrdila po objavi najnovejših gospodarskih napovedi ter jih v nadaljevanju poslala v razpravo v Državni zbor RS.

»Dobiti moramo še zadnjo gospodarsko napoved, potem bomo z večjo gotovostjo lahko sestavili sliko do konca,« je v izjavi po zaključeni razpravi o pripravi državnega proračuna za prihodnji dve leti izpostavil premier Marjan Šarec. Partnerji upajo, da sprememba v gospodarskih napovedih ne bo velika, sicer bo potreben nov krog pogajanj. Na srečanju je bila ponovljena tudi zaveza, da želijo s proračunsko porabo v prihodnjih dveh letih slediti fiskalnemu pravilu.

Najvišjo dovoljeno porabo državnega proračuna kot tudi preostalih treh blagajn javnega financiranja in slovenskih javnih financ v celoti že nekaj let določa odlok, ki ga sprejme DZ. Zadnjega je sprejel aprila, ko je zgornjo mejo porabe državnega proračuna v letu 2020 določil pri 10,45 milijarde evrov, v letu 2021 pa še pet milijonov evrov višje.

Izjava Marjana Šarca

Predsednik Vlade RS Marjan Šarec je na Brdu pri Kranju gostil tretje srečanje vladne ekipe in koalicijskih poslancev, kjer so razpravljali o predlogu proračuna za leti 2020 in 2021. Zgornja meja izdatkov je določena, dokončno pa bo vlada proračunske dokumente potrdila po objavi najnovejših gospodarskih napovedi ter jih v nadaljevanju poslala v razpravo v državni zbor.

Gepostet von Stranka LMŠ am Montag, 9. September 2019