Predsednik vlade čestital gazelam za prispevek k ustvarjanju gospodarske rasti

Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je bil danes v Cankarjevem domu osrednji govornik na sklepni prireditvi Slovenska gazela 2018. Projekt že osemnajst let zapored spodbuja k rasti slovenskega gospodarstva in podeljuje priznanja najboljšim hitrorastočim podjetjem v Sloveniji.

Ideja predstaviti širši javnosti podjetja, ki z inovativnimi idejami, marljivostjo, pogumom, vztrajnostjo, kakovostjo in usmerjenostjo v kupce dvigujejo raven slovenskega gospodarstva, je vredna vsega spoštovanja. Temu primerno mora biti naravnano tudi poslovno okolje, različne reforme in zakonodaja pa morajo biti sprejete na način čim večjega konsenza med vsemi deležniki.

Predsednik vlade je tako izpostavil prizadevanja vladne ekipe, da država nastopa v vlogi enakopravnega partnerja, ki zna poslušati in slišati, sodelovati in spodbujati. Zaveza v obliki spodbudnega poslovnega okolja ne sme ostati samo neizpolnjeno besedilo iz enega mandata v drugega. Učinkovati mora tudi v praksi. Potreben bo premik, najprej v miselnosti in zavedanju, da smo, če stojimo na isti strani, najmočnejši in da eden brez drugega ne moremo delovati. Soustvarjanje je tisto, kar bo dodatno okrepilo identiteto in veljavo Slovenije.

V svojem nagovoru je še poudaril, da uspeh ni samoumeven. Današnji čas zahteva od podjetnikov, da niso le sledilci, temveč soustvarjajo nove zgodbe, za kar potrebujejo vizijo, veliko volje in poguma, če želijo pokazati nekaj več. Vsem zbranim podjetnikom je čestital, jim zaželel uspešno rast še naprej, hkrati pa poudaril, da nocojšnji večer ni namenjen le zmagovalcem, temveč vsem, ki v Sloveniji gradijo gospodarsko rast in kažejo pot naprej.

 

Foto: Nik Jevšnik / STA