Predsednik stranke LMŠ Marjan Šarec z ekipo obiskal Jesenice in Radovljico

V sklopu regijskih obiskov, s katerimi stranka LMŠ še aktivneje vstopa na lokalno in regionalno raven, ki je neprecenljiv vir poznavanja realnih situacij in dogajanj med ljudmi, je predsednik stranke LMŠ Marjan Šarec z ekipo obiskal Jesenice in Radovljico. 

V sklopu obiska se je srečal z županom Občine Jesenice Blažem Račičem ter s sodelujočimi pri pripravi projekta Gorenjske regijske bolnišnice. Prav gradnji bodoče regijske bolnišnice so sogovorniki namenili največ pozornosti. Sodelujoči v projektu so v ospredje postavili sociološki pomen bolnišnične dejavnosti za občino – gre za enega izmed največjih zaposlovalcev na tem območju ter za dejavnost z več kot 100-letno tradicijo in ugledom na področju zdravstva pri nas. Opozorili so na prispevek Fakultete za zdravstvo Angele Boškin, katere ustanoviteljica je Občina Jesenice, ter na, po njihovih besedah, kakovosten in visoko usposobljen kader, ki je plod izobraževalnega programa fakultete.

»Župan nam je predstavil načrte za novo bolnišnico, tudi prostorske variante za novogradnjo. Obrazložil je argumente Občine Jesenice, ki si prizadeva, da bi bila novogradnja spet tukaj. Župan si seveda želi, da Jesenice ne bi stagnirale, da bi ohranile svojo vlogo in da, kot obmejna občina, ne bi postale obrobje,« je ob zaključku prvega dela obiska povzel predsednik LMŠ Marjan Šarec.

V sklopu regijskih obiskov in krepitve stranke na terenu se je predsednik LMŠ v nadaljevanju programa srečal tudi s predstavniki lokalnega odbora ter občinskimi svetniki stranke LMŠ na Jesenicah in v Radovljici. Pogovor je tekel o programskih odborih stranke LMŠ in programu, ki je zaključen, ter tudi o delu lokalnih in koordinacijskih odborov stranke.

»Epidemija nam je nekoliko onemogočila regijske obiske. Takoj, ko je bilo mogoče, smo šli na teren, saj sama stranka LMŠ izhaja iz terena, iz lokalnega okolja. Zato nas seveda lokalne problematike zelo zanimajo. V nadaljevanju bomo obiskali čim več krajev in regij. Na terenu moramo najti rešitve, predvsem pa smo tukaj zato, da prisluhnemo, kaj nam imajo ljudje na terenu za povedati, da bomo lahko potem v državnem zboru zagovarjali dobre rešitveje ob zaključku obiska še poudaril predsednik LMŠ Marjan Šarec.