Predsednik stranke LMŠ Marjan Šarec v Helsinkih na srečanju predsednikov vlad ALDE

Helsinki, 19. 2. 2018 – Predsednik stranke LMŠ Marjan Šarec se je v Helsinkih udeležil srečanja predsednikov vlad ALDE, ki ga je gostil finski primer Juha Sipilä.

Srečanje je bilo osredotočeno na izmenjavo pogledov glede prihodnosti Evropske unije v luči neformalnega vrha voditeljev EU v romunskem Sibiu in bližnjih evropskih volitev.

Predsednik vlad so na srečanju sprejeli tudi skupno izjavo, v kateri so se ponovno zavzeli za močno Evropo, ki bo gonilna sila na področju gospodarstva, in nova delovna mesta, varnost ter blaginjo vseh, za Evropo, ki bo zagovornica pravne države in globalni vodja v boju proti podnebnim spremembam.

V izjavi so poudarili tudi pomen prihajajočih evropskih volitev, kjer ostajajo zavezani prizadevanjem za enotnost ob aktivnem opozarjanju na negativne posledice populizma ter pomena skupnih vrednot Evropske unije. 

SKUPNA IZJAVA

Še pred tem so si predsedniki vlad ogledali sodobno, interaktivno knjižnico Oodi in Univerzo Aalto, kjer je bila glavna tema blaženje posledic podnebnih sprememb.

Foto: Nebojša Tejić / STA