PARTNERSTVO ZA SPREMEMBE – kako povečati kakovost življenja in izboljšati poslovno okolje v Sloveniji.

Danes je potekal zaključek 4. kroga Partnerstva za spremembe, programa AmCham Slovenija in Ministrstva za javno upravo, ki so se ga udeležile tudi poslanke stranke Lista Marjana Šarca.

Gre za program sodelovanja med zaposlenimi v slovenskem javnem in zasebnem sektorju, v okviru katerega zaposleni v javni upravi in gospodarstvu skupaj premikajo meje. Cilj projektov v sklopu programa je povečati kakovost življenja in izboljšati poslovno okolje v Sloveniji.

Na dogodku so bili predstavljene rešitve na tri izbrane izzive:

Talenti v gospodarstvu – kdo so, kako jih razvijati, privabiti in obdržati v slovenskem poslovnem okolju?

V sklopu izziva, ki ga je predlagala »Snežna kepa«, se bodo osredotočali na talente, kako jih prepoznati, kako jih privabiti, razvijati in zadržati v poslovnem okolju.

Slovenija 4.0: Očistimo Slovenijo papirnatih računov!

Projekt je predlagalo »Združenje Manager«, katerega cilj je postaviti Guinessov rekord v številu prehodov na e-račun in doseči večjo prepoznavnost Slovenije kot zelene referenčne države v digitalni Evropi.

Slovenija, zelena referenčna država v digitalni Evropi: kako s to ambicijo navdušiti 300.000 Slovencev?

»Inženirke in inženirji smo« bi dejavnosti izziva usmerili k ozaveščenosti mladih, kako prepoznati potencial osebnega razvoja, ustvarjalnosti, in spodbujanju mladih kot prihodnjih talentov. V ta namen so ustvarili KVIZUM, kviz, ki ponuja inovativno orodje za dvig prepoznavnosti Slovenije, zelene referenčne države v digitalni Evropi, in Slovencev kot naroda izumiteljev in inovatorjev.

Stranka Lista Marjana Šarca podpira inovativne programe, kot je Partnerstvo za spremembe, ter se zavzema za navdihujoče projekte, ki vodijo k pozitivnim spremembam tako na področju kakovosti življenja kot v gospodarstvu in javni upravi.

 

Fotografija: AmCham Slovenija