Otvoritev poslanske pisarne poslanca Nika Prebila v Žalcu

V prostorih Bergmanove vile v Žalcu je poslanec Državnega zbora Republike Slovenije Nik Prebil odprl poslansko pisarno. Poslanska pisarna bo na voljo državljanom, zainteresiranim posameznikom, predstavnikom podjetij in civilne družbe ter krajanom občin Prebold, Braslovče, Vransko, Tabor in Žalec.

Poslanec Nik Prebil je v nagovoru izpostavil stik z lokalno mrežo. »Zavedam se pomena vzdrževanja stika z lokalno skupnostjo. Temu sledi tudi stranka LMŠ, ki je nastala v lokalnem okolju, zato temu področju posveča veliko pozornosti. V državni politiki se ne smemo odmakniti in oddaljiti od razumevanja realnih, vsakdanjih problemov državljanov. S skupnim sodelovanjem z občinami lahko premaknemo razvoj naprej in naredimo nekaj dobrega tako za te kraje v Savinjski dolini kot za celotno Slovenijo.«

Otvoritve se poleg ostalih gostov udeležil tudi predsednik stranke LMŠ in premier Marjan Šarec, ki je ob tem dejal, da je prepričan, da bodo vrata te pisarne vedno odprta za predloge državljanov, saj je Nik iskren in pošten predvsem pa zagnan poslanec.

Po koncu uradnega dela otvoritve so se vsi udeleženci družili ob fontani Zeleno zlato.

Foto: Klemen Jeke