Odziv LMŠ na nov poziv vladi – tokrat s strani Sveta Evrope – glede slabšanja razmer na področjih svobode medijev in svobode izražanja pri nas

O medijih se je treba pogovarjati v širšem kontekstu. Vladavina prava, osebne pravice in svoboščine, neodvisne veje oblasti in svoboda medijev – vse to so stebri demokracije, ki nikoli ne bi smeli postati predmet prisvajanj posameznih strank, trgovanja, kaj šele orodje za obračunavanja z drugače mislečimi.

Na teh področjih osebni in parcialni interesi posameznih strank nimajo kaj iskati.  Šele ko bodo začeli vsi delovati na ta način, bomo lahko govorili, da imamo pravo demokracijo– demokracijo za ljudi.  Sicer nas čaka nevaren zdrs v nedemokratične prakse in mehko obliko totalitarizma. Ne gre samo za medije, gre za vse nas in našo prihodnost.

V naši stranki smo in bomo v prihodnje jasno in glasno opozarjal na vse nevarne prakse ter ob tem uporabili vsa orodja, ki so nam kot največji opozicijski stranki na voljo. Nenazadnje je tudi nedavna ustavna obtožba predsednika vlade med tremi ključnimi očitki njegovega neustavnega in nezakonitega delovanja vključevala napad na STA.