Odločil sem se, da ne bom odigral vloge, ki so mi jo namenili. Igro mrcvarjenja LMŠ in mene kot predsednika bi odigrali skupaj, eni iz opozicije, drugi iz vlade. Marjan Šarec v intervjuju za posebno številko Mladine

Kratek izsek iz intervjuja za Mladina intervjuji 2020:

VAŠI SOŠOLCI DANES PROTESTIRAJO PRED MINISTRSTVOM ZA KULTURO.

Res – s Katarino Stegnar in Primožem Bezjakom bi bili vsi trije v letniku Mileta Koruna na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo, če bi bil sam v prvem poskusu sprejet. Moram priznati, da me neskončno boli, ko začnejo razni »mojstri« govoriti o kulturi v tem lahkotnem, pogrošnem slogu. Se sploh zavedajo, da se ta kultura prevaja v narod in ga na dolgi rok plemeniti in ohranja? Kultura ni nekaj preprostega. In govoriti o kulturnikih kot ljudeh, ki zajedajo proračun – se nam to res mora dogajati? Spomnim se Radka Poliča, kako se je posvečal svojim vlogam. Po vsaki predstavi je premleval igro, svojo in od drugih, včasih do jutra.

SE KAJ SLIŠITE S PIVČEVO IN POČIVALŠKOM?

Zdaj se nič ne slišimo.

BI ŠE KDAJ SODELOVALI Z NJIMA?

Mi verjamemo v to, da morajo biti politične stranke zavezane demokraciji in spoštovanju človekovih pravic. Kdor je šel v vlado z SDS ima s tem nekaj težav, mar ne?