Novela o financiranju zasebnih šol ni prejela zadostne podpore v Državnem zboru

V LMŠ obžalujemo, da novela o financiranju zasebnih šol ni prejela zadostne podpore in ostajamo trdni zagovorniki vsem dostopnega in kakovostnega javnega šolstva. Da smo vedno pripravljeni iskati kompromis smo že dokazali, ko smo na seji odbora predlagali dopolnilo, s katerim bi del sredstev namenili tudi razširjenemu programu (dodatni in dopolnilni pouk ter jutranje varstvo), a ne na račun javnih šol oziroma njihove slabitve.

Zagovarjamo, da šolski sistem ostane javen in ga v celoti financira država skupaj z občinami. Tako, kot si želimo, da javne ostanejo zdravstvene storitve. Smo stranka, ki zagovarjamo solidarnostni model države, ki se zavedamo, da brez razvojno naravnanega gospodarstva ni socialne države in obratno. Stranka, ki želimo ohraniti koncept države, ki smo ga zapisali v našo ustavo.

Stališče Braneta Golubovića o zasebnem šolstvu:

Stališče Braneta Golubovića o zasebnem šolstvu

Zagovarjamo, da šolski sistem ostane javen in ga v celoti financira država skupaj z občinami. Tako, kot si želimo, da javne ostanejo zdravstvene storitve.Smo stranka, ki zagovarjamo solidarnostni model države, ki se zavedamo, da brez razvojno naravnanega gospodarstva ni socialne države in obratno. Stranka, ki želimo ohraniti koncept države, ki smo ga zapisali v našo ustavo.Današnje stališče Braneta Golubovića o zasebnem šolstvu.Video je last Televizija Slovenija.

Geplaatst door Stranka LMŠ op Donderdag 18 juli 2019

Video je last Televizije Slovenije.