Nina Maurovič: Kupujem slovensko – prvi vtisi

Tretjina meseca, ko kupujem samo slovensko, je za menoj in čas je, da strnem prve vtise. Če sem prve dni zelo veliko “pregooglala” v iskanju kakšnih specifičnih izdelkov (na primer slovenske zobne kreme), zdaj izziv postaja vse lažji. Ugotavljam, da so nas slovenska podjetja in kmetje sposobni oskrbeti z vsem osnovnim, kar potrebujemo, le poiskati jih je treba. Pri izdelkih za vsakdanjo uporabo, hrani, pijači, oblačilih, obutvi, čistilih, kozmetiki, itd. ni nobenih posebnih težav. Včasih pa moramo skleniti tudi kompromis. Pred dnevi mi je počila teflonska ponev in takšne popolnoma enake res ne morem dobiti. Zato bom dala priložnost slovenskemu podjetju in kupila najboljši približek. 

No, pa smo pri nepredvidenih nakupih. Ponev je šla! Tista za vsak dan, velika, s super neoprijemljivo površino, za…

Objavil/a Nina Maurovic dne Ponedeljek, 06. januar 2020

Dejstvo pa je, da je pri nakupovanju zgolj slovenskih ali lokalnih izdelkov treba spremeniti tudi nekatere življenjske navade ali razvade. Prehranjevanje postane sezonsko. Sredi zime pač odpadejo jagode, ananas in solata kristalka, pot na krožnik pa najdejo jabolka, repa in kislo zelje. In čeprav pridno zbiram račune vseh januarskih nakupov, mi popolnoma vsega le ne bo treba kupiti.

Še sama ne vem, kdaj sem pozabila na našo Ilirijo in pričela kupovati v tujih drogerijskih verigah. Kar se slovenskih higienskih in negovalnih potrebščin tiče, sem včeraj na Tržaški zmagala na celi črti. 💪

Objavil/a Nina Maurovic dne Sreda, 08. januar 2020

Doma imam zalogo, ki je ne tajim. Imam namreč to srečo, da lahko obdelujem lasten vrt in se na ta način samooskrbim s pestrim asortimanom ozimnice, od raznolike zamrznjene zelenjave, do marmelad, v kis vloženih dobrot in krompirja v kleti.

Priznam, januarja ne bom čisto vsega kupila. Imam zalogo! In je ne skrivam pred vami. Kdor ima možnost vrtnariti ali…

Objavil/a Nina Maurovic dne Sobota, 11. januar 2020

Česa zaenkrat ne morem najti? Določenega tipa baterij, v Sloveniji izdelane zobne ščetke, britvic in dekorativne kozmetike.

Nina Maurovič, poslanka Državnega zbora