Nik Prebil: “»Zakaj ravno v politiko?”

Ko sem domačim in prijateljem sporočil, da se podajam na politično pot in da sem vložil kandidaturo za poslanca v Državnem zboru RS v stranki Listi Marjana Šarca, je bilo prvo vprašanje mnogih sledeče: »Pa zakaj ravno v politiko? Ali ni nič drugega, kar bi te zanimalo?« In to so najprej spraševali tisti, ki me najbolje poznajo, tisti ki so dobro vedeli, da bom nekoč pristal ravno tu. Tako je prišel čas za nekaj novega, za povsem nov izziv. Rekel sem si: »Zakaj pa ne, dokaži, da zmoreš!«

Že v času študija sem svoje interese in sposobnosti izpopolnjeval kot predsednik Študentskega sveta Zdravstvene fakultete UL ter se aktivno ukvarjal s študijsko problematiko in kakovostjo visokega šolstva tako v Študentskem svetu Univerze v Ljubljani kot v Študentski organizaciji Univerze v Ljubljani.

Kljub nadaljevanju študija na Fakulteti za državne in evropske študije, še vedno ostajam v navezi z Zdravstveno fakulteto, saj z njimi sodelujem pri različnih dogodkih kot del podpornih služb v odnosih z javnostmi in organizaciji dogodkov na fakulteti, še vedno pa sem aktiven tudi v študentski politiki kot pomočnik predsednika Študentskega zbora ŠOU v Ljubljani.

Za sodelovanje z Listo Marjana Šarca in kandidaturo sem se odločil predvsem zato, ker v svoji rodni Sloveniji želim pozitivne spremembe za slovenski narod. Čas je, da v ospredje stopimo mladi in nova generacija, ki preteklost razume, a z njo ni obremenjena. Načela te stranke so mi blizu, prav tako njen načrt, ki kaže na cilj, ki ni povezan z izboljšanjem posameznikovih želja, ampak na cilj, ki ima pozitiven vpliv na celotno Slovenijo. Cenim trud in možnosti za sodelovanja, ki so nam dane, saj smo mladi ključ do uspešnejše in prodornejše prihodnosti. Mladi smo tisti, ki bomo navkljub vsemu soustvarjali državo, v kateri živimo, s svojimi idejami pripomogli k razvoju, s svojimi izkušnjami pa razvijali prihodnost tako doma kot v tujini.

Stojim za besedami: »Vsega se je mogoče naučiti!« Trdna volja, pošten odnos do dela in pravšnja mera entuziazma lahko nadomestijo dolgoletne izkušnje, ki jih človek včasih, vsaj ne ob pravem času, niti ne zna uporabiti. Vsega se je mogoče naučiti, resnično vsega, če za to obstaja volja in interes.

Ljudje, ki me poznajo pravijo, da me odlikujejo dobre sposobnosti za komunikacijo, iskrenost in močna volja za kvalitetno opravljeno delo, sam pa menim, da bom s trenutnim znanjem in sposobnostmi lahko aktivno prispeval k novim idejam ter izboljšavam tako v stranki kot tudi na področju državne politike.

Upam, da lahko kot del te ekipe, del stranke Lista Marjana Šarca, skupaj z ostalimi dokažem, da so v Sloveniji mogoče spremembe, ki bodo soustvarjale prihodnost z napredkom, modernizacijo in polnejšim življenjem državljanov. Čas je, da mladi stopimo v ospredje, se naučimo, kar se naučiti da in soustvarjamo prihodnost.

Postanimo boljši človek, boljša skupnost in boljša država!