Nik Prebil: Sedanjost. Mladi. Prihodnost.

Po konstruktivnem prvem srečanju mladih članov stranke LMŠ je bil čas za nadaljevanje.

Na današnji videokonferenci smo se posvetili vsebini. Dnevni red: ključni predlogi ukrepov in pa rešitve na področju mladih. Torej, kaj mora za to generacijo in vse naslednje storiti država, da bi mladi v Sloveniji živeli bolje in bolje izkoristili svoj potencial.

Govorili smo o tematikah, ki se odpirajo že vrsto let. Kako ustvariti primeren najemniški trg, ki bo mladim omogočal hitrejši dostop do stanovanja in posledično hitrejše osamosvojitve in boljše družbene socializacije? Kateri ukrepi bi bili najboljši za pomoč gospodarstvu, da bi mladi lahko hitreje vstopali na trg dela z možnostjo zaposlitev za nedoločen čas in zaposlitev, ki omogočajo stabilnost? Kakšne družbene reforme so potrebne (poleg davčne in pokojninske), da bi bilo medgeneracijsko sodelovanje boljše, produktivnost in zadovoljstvo zaposlenih povečana, kar bi omogočilo tudi zmanjšanje t.i. bega možganov v tujino?

Ta in druga vprašanja smo odpirali danes, debata je bila dobra in je prinesla zanimive poglede, koristne ideje in predloge. V nadaljevanju želimo v iskanje rešitev vključiti še več zainteresiranih mladih in tudi strokovno javnost. Cilj je, da skupaj poiščemo najustreznejše rešitve, ki jih je mogoče implementirati v zakonodajo.

Mladi generaciji je potrebno nameniti več pozornosti in jih aktivno vključevati v odločevalski proces. To je naša naloga in izpolnili jo bomo!

Hvala vsem in se vidimo prihodnjič.

Nik Prebil, poslanec LMŠ