Nik Prebil: Ne samo za štirimi stenami, prava ekipa smo tudi na terenu. Hvala za gostoljubje, Kralj Matjaž.

Pred nekaj tedni je s strani našega koroškega poslanca Jožeta Lenarta prišla ideja, da bi se poslanci skupaj s strokovno ekipo podružili tudi izven Državnega zbora, da bi izvedli nekakšen »teambuilding« na terenu. Ni minilo niti 10 minut, ko smo se odločili, da bi bila izkušnja grajenja snežnih skulptur v Črni na Koroškem v okviru dogodka »Snežni gradovi kralja Matjaža« več kot zanimiva za vse.

Tako je prišla sobota 25. januarja, ko smo se v jutranjih urah poslanci iz treh koncev Slovenije odpravili na sam sever naše prelepe države. Res je dolga pot, to je potrebno priznati (zadnji čas, da projekt tretje razvojne osi tudi realno speljemo).

Gradnjo naše snežene skulpture je že v jutranjih urah pričela prva ekipa članov lokalne LMŠ iz Dravograda in Slovenj Gradca. Načrti za lokomotivo, ki jo potiska kralj Matjaž so bili skrbno pripravljeni, skoraj do centimetra natančno. Zadeva, katera koli že, pa se vedno začne na dnu in tako se je tudi naša skulptura. Najprej baza, nato oblikovanje. Premaknili smo več kot dve toni sneženih kock in na vlaku ustvarili celo kabino, kamor bi brez težav stopil celo malo večji otrok. No, kabina je po izrezovanju oken popustila in se začela podirati, a to nas ni ustavilo. Ravno nasprotno. Ugotovili smo, da lahko v kratkem roku zadevo popravimo in jo do potankosti izdelamo samo skupaj, z enotnostjo in sodelovanjem. Poslanci LMŠ smo tako od zjutraj, skupaj z lokalno ekipo in nekaj strokovnimi sodelavci delali do 18. ure, se dodobra namrazili, a kljub nekaj težavam vseeno uspeli narediti izdelek, ki je na koncu celo prejel nagrado za prvo mesto v kategoriji skulptur, ki niso direktno povezane z legendo o kralju Matjažu.

Soboto smo v LMŠ izkoristili za grajenje gradov. Ne tistih iz oblakov, ampak iz snega. Ekipa sestavljena iz lokalnih…

Objavil/a Stranka LMŠ dne Sobota, 25. januar 2020

Ideja je torej več kot odlično uspela, saj smo se sproščeno podružili izven našega običajnega delovnega okolja, Državnega zbora in tako še bolj okrepili prijateljske vezi. Hvala za gostoljubje, Kralj Matjaž.

Nik Prebil, poslanec Državnega zbora