NIk Prebil – LMŠ bus na poti – od Gornjega Grada do Celja

Še zadnjič pred volitvami smo se kandidati volilne enote 5 – Celje podali na pot z LMŠ busom po trasi, ki smo jo imenovali od Gornjega Gradu do Celja.

Turo smo začeli v Kamniku pred sedežem stranke LMŠ in se na prvi postanek preko hribov in dolin po zaviti cesti odpravili v Gornji Grad. Tam smo se srečali z direktorico občinske uprave in nekaj podporniki. Za nekaj minut smo se okoli poldneva ustavili še v Ljubnem ob Savinji, pozdravili prebivalce in podelili nekaj promocijskega materiala. Ker je predvolilni čas dragocen in ga je treba dodobra izkoristiti smo pot kaj hitro nadaljevali v Luče, kjer smo se ustavili na kavici in pogovorili s tamkajšnjim županom.

Celotno pot po Savinjski dolini je odlično vodil, pokomentiral in zgodovinsko obrazložil kandidat Darij Krajčič, ki nas je naprej vodil skozi Iglo do Solčave in nazaj ob Savinji do Pobrežja, kjer smo se ustavili pri hiši od kjer je doma tašča našega predsednika. Ker v stranki LMŠ zagovarjamo vrednote, kot so iskrenost, osebni pristop do ljudi, sodelovanje in zavzemanje za novo generacijo, smo se s podporniki srečali še v Nazarjah in nato še v Mozirju, kjer sta za Savinjske novice izjavo podala kandidat Darij Krajčič in gospod Marjan Šarec. V obeh krajih sta se na klepetu pridružila tudi tamkajšnja župana. Pot nas je vodila v dom hmelja skozi Braslovče in Polzelo v Žalec. »res čudovit in zelen kraj« se je govorilo po avtobusu, predno smo se za približno 30min ustavili ob fontani piva, kjer je naš predsednik opravil intervju za televizijo KTV. Pivu iz fontane smo se tokrat izognili, »dan je bil namreč še dolg«.

Nadaljnja postaja na našem natrpanem urniku je bila občina Prebold, nato pa občina Celje, kjer so nas v starem delu mesta pričakali števili podporniki in drugi kandidatke in kandidati volilne enote Celje. Dogodek v Celju sta organizirali kandidatki Katarina Karlovšek in Anita Lukenda. Vzdušje je bilo odlično, obiskovalci so se lahko osebno pogovorili s predsednikom, pojedli kakšen sladoled in popili plastenko LMŠ vode. Zaradi izrednih vremenskih razmer v domači občini Kamnik nas je moral predsednik na tej točki predčasno zapustiti in odpovedati obisk Koroške.

Kandidati smo vseeno v duhu novih izzivov in pozitivne energije pot nadaljevali še v Šentjur, ki smo ga zaradi obilnih padavin zgolj prevozili in se odločili, da po stari cesti nadaljujemo pot v nazaj Kamnik.

Kot pravi naš slogan, je na prvem mestu človek, ki tvori skupnost in nastanek države. Vsi dosedanji izleti z busom LMŠ, današnji in tisti, ki ta teden še pridejo na vrsto, kažejo na to, da znamo pristopiti do ljudi, se z njimi zbližati, ob tem pa ne dajemo obljub, ki jih ne bomo mogli izpolniti. Ob vsem tem so ljudje prepoznali, da je čas za novo generacijo, generacijo tistih, ki se bodo s svojim delom izkazali in dokazali, da se s trdim delom in močno voljo da premagovati ovire.