foto: Primož Lavre

Najšibkejši člen Janševe vlade je Janez Janša. Damir Črnčec za revijo Reporter

Nekdanji sekretar za nacionalno varnost Damir Črnčec pojasnjuje, kako se je prejšnja vlada Marjana Šarca pripravila na epidemijo, da se je lahko Janševa vlada »legla na postlano posteljo«.

Prepričan je, da so prav njihovi ukrepi preprečili italijanski scenarij v Sloveniji. Nova vlada pa je, kot pravi epidemijo zlorabila za netransparentne in koruptivne nabave zaščitne opreme. Prav tako je prepričan, da ima stranka LMŠ prihodnost kljub odstopu Šarca, Pogovor je tekel tudi o njegovem domnevnem vplivu, o katerem pišejo mediji blizu največje vladne stranke, preberete pa lahko tudi, zakaj se je razšel z Janezom Janšo.

Nekaj izjav iz intervjuja:

Verjetno Janše med užitkom na belih strminah ni skrbelo (za epidemijo), tako kot ga ni skrbelo za upokojence v domu Šmarje pri Jelšah.

Premierjeva žena Urška Bačovnik Janša lobira za podjetje moža svoje sodelavke, dva dni pozneje pa ta podpiše pogodbo; ni sposoben dostaviti zaščitne opreme, dobi pa desetmilijonsko pogodbo.

Premier Janez Janša in njegova stranka SDS sta zgolj lutki na vrvicah nekoga drugega iz soseščine. Tudi zunanjega ministra je takoj najprej obiskal kolega iz te sosednje države ter tako pokazal in dokazal, kje smo in kam spadamo.

Tretja Janševa vlada in on kot premier kaže na, kar sem prej rekel, oblast zaradi oblasti same. Glavni motiv pa je maščevalnost.Slovenske pomladi ni več, njen preostanek, NSI, kot vidimo Janez Janša reže kot slamo.

Če Marjan Šarec ne bi postavil manjšinske vlade, bi Slovenija imela Janezo Janšo na oblasti od leta 2018. Mokre sanje tistih, ki mislijo, da LMŠ več ne bo, se ne bodo uresničile.

Več v tiskani izdaji revije Reporter

foto: Primož Lavre