NA PRVI NUJNI SEJI SKUPNEGA ODBORA POTRJEN PREDLOG ZAKONA O DOPOLNITVAH ZAKONA O ZDRAVNIŠKI SLUŽBI

Poslanke in poslanci poslanske skupine LMŠ so danes na zasedanju Skupnega odbora razpravljali o predlogu zakona o dopolnitvah Zakona o zdravniški službi. Predlog zakona bo omogočil zaposlovanje tujih zdravnikov, saj nam v Sloveniji primanjkuje strokovnega kadra.

V PS LMŠ opozarjamo na problematiko bega možganov, še zlasti mladih diplomantov, ki pri nas ne prepoznajo ustrezne priložnosti na trgu dela.

Poslanska skupina LMŠ se zaveda, da gre v tem trenutku za gasilski ukrep, ki mu nobena izmed parlamentarnih strank ne more nasprotovati, saj je to edina rešitev na kratki rok. Na dolgi rok pa bomo zagotovo bolj pozorni na sistemsko ureditev, in sicer na način, da podoben obrazec rešitev prenesemo tudi na ostala področja, kjer se soočamo s pomanjkanjem strokovnega kadra.

Zgolj financiranje zdravstvene blagajne ni dovolj. Potrebni so konkretni projekti, s katerimi bomo zagotovili javno dostopno in kakovostno zdravstvo. V PS LMŠ prioriteto dajemo odpravi čakalnih dob. Predlog zakona je bil sprejet z 11 glasovi.