Ministra Rudi Medved in Boštjan Poklukar na uradnem odprtju Mednarodnega mejnega prehoda Ormož

Mednarodni mejni prehod Ormož zaradi svoje lege, velikosti ter prvotnih prometnih navezav ni več ustrezal novi prometni ureditvi, zato ga je bilo treba preurediti in na novo zasnovati. »Naj bo prenovljeni Mednarodni mejni prehod Ormož poslej simbol in zgled varnosti, pretočnosti prometa in dobrega počutja tistih, ki ta mejni prehod prečkajo, ter vseh tukaj zaposlenih,« je na slovesnem uradnem odprtju prenovljenega Mednarodnega mejnega prehoda Ormož poudaril minister za javno upravo Rudi Medved.

Notranji minister Boštjan Poklukar pa je ob tem dejal, da bodo v novih prostorih policistke in policisti še bolj kakovostno in učinkovito opravljali svoje delo, za kar si na Ministrstvu za notranje zadeve prizadevajo od nastopa mandata.


Rekonstrukcija mejnega prehoda zajema nove objekte s prostori za slovensko in hrvaško policijo, postavitev nove nadstrešnice s kontrolnimi kabinami,  prenovitev obstoječe nadstrešnice pod katero so nameščeni novi kontejnerji s prostori za policijo, vgradnja nove čistilne naprave ter vsa ostala oprema, ki je nujno potrebna za delovanje mejnega prehoda kot so agregat, dvižne rampe, usmerjevalne prometne table s semaforji in nova ureditev prometnih površin s komunalnimi napravami. Vrednost osnovne investicije je bila 927.126,64 evrov, pri čemer je Ministrstvo za javno upravo zagotovilo 2/3 sredstev, Direkcija RS za infrastrukturo pa 1/3. Občina Ormož je zagotovila projekte za gradbeno dovoljenje in projekte za izvedbo.

Ministrstvo za javno upravo je prevzelo vodenje in izvajanje projekta.