Mateja Kumer: “To bo denarja”!

Verjamem v talente ljudi. Vsak je rojen s svojim. To je poslanstvo, ki nam je dano v tem življenju. Po letih prostovoljnega dela, dela za zaslužek in udejstvovanja v lokalni politiki in okolju, lahko ocenim, da vse, kar počnem s svojimi talenti, je poslanstvo. Poslanstvo, ki me gradi in bogati, ker delam za nas, za ljudi. Zase ne potrebujem veliko. Ponosno priznam, da sem ena najslabših potrošnic, ker se venomer upiram potrošniško naravnanemu sistemu. Kupim, kar nujno potrebujem zase in svojega sina.

Pred časom sem srečala znanko in ji pogumno povedala, da sem se odločila za kandidaturo v stranki Lista Marjana Šarca. »To bo denarja«, je rekla. Ali ji je vredno odgovoriti? Je sploh smiselno karkoli razlagati ob tako prepričanem komentarju? Je, namreč tudi to je del mojega poslanstva. Ljudem jasno sporočiti, da v politiko ne vstopam zaradi denarja.  Vsem, ki spremljate mojo pot in delo v občini Šoštanj, kjer delujem kot samostojna svetnica v občinskem svetu, je znano, da je moje delo proaktivno, odgovorno in vedno s posluhom do občank in občanov.

ČLOVEK, SKUPNOST, DRŽAVA so besede s pravo težo, ki prepričajo.  »Najlažje je ugotavljati, kaj vse je narobe, težje se je izpostaviti, zastaviti svoje ime in se podati na negotovo pot, pot polno pasti, podtikanj in kritik,« je dejal predsednik stranke Marjan Šarec. In res je tako, potreben je pogum, da se podaš na pot, na kateri izpostaviš sebe in svoje delo.

Dejstvo je, da družba ne mara posameznikov, ki razmišljajo. Še več, družba ne mara posameznikov, ki razmišljajo drugače. Takšna razmišljanja vodijo v delo, napredek in spremembe. Če družba lebdi v coni udobja, je to zanjo pokol. Samo s trdim delom se da doseči dober rezultat. To sem sama že večkrat dokazala. Skozi življenjsko pot so me spremljale zgodbe brezposelnosti, samozaposlenosti, družbeno odgovornega dela… in verjemite, za vsak cent vem, kje ga zaslužim in kje ga potrošim. Vem tudi to, da so ljudje razočarani, jezni in besni, ko spremljajo kraje nekaterih posameznikov in njihova izmikanja odgovornosti. Tudi meni je dovolj, zato sem tu, pred vami, s čistim obrazom in rezultati svojega dosedanjega dela.

Izhajam iz generacije posameznikov, ki se borimo in nam ni vseeno za našo prihodnost, in ves družbeni sistem. Moje delo, osebnostne lastnosti in razmišljanja mi dajejo pogum za naprej. Ustvarjalnost je tista, ki vidi v vsaki težavi priložnost in izziv. Prisegam na znanje, izkušnje in moralne vrednote, ki v nas vzbudijo vzgib odgovornosti do ljudi in dela, ki ga opravljamo.

Bodimo boljši, bodimo vzor!