Marjan Šarec: Z lokalnimi listami se povezujemo in sodelujemo, ker ne želimo izgubiti stika z realnostjo

Danes so se v prostorih stranke LMŠ v Ljubljani na neformalnem srečanju sestali predstavniki stranke LMŠ in predstavniki list, ki delujejo v lokalnem sistemu s ciljem ustvariti način in smernice politike povezovanja.  

Srečanja so se udeležili Dušan Papež (Lista Dušana Papeža), Domen Petan (Stranka NaNo), Robert Pavšič (Lista Mi znamo), Urška Mauko Tuš (Lista Skupaj Gornja Radgona), Aljaž Kovačič (Lista Gradimo prihodnost skupaj) in Stanko Močnik (Lista Stanka Močnika).

»Z lokalnimi listami se povezujemo in sodelujemo, ker ne želimo izgubiti stika z realnostjo, realnimi težavami realnih ljudi« je uvodoma povedal predsednik stranke LMŠ Marjan Šarec in poudaril, da so nekonvencionalni politiki, ki ustvarjajo novo politiko, na podlagi normalnega, ki se odmika od klasike z govorom, da ga lahko vsak razume.

»LMŠ je stranka ljudi, ki so dostopni vsakomur prek vseh razpoložljivih kanalov sodobnega komuniciranja, ne samo preko uradnih ur poslanske skupine« je zbranim, kot poslanka državnega zbora in podpredsednica stranke LMŠ dejala Jerca Korče, ki si ne želi priključevanja, ampak povezovanja in sodelovanja z lokalnimi listami, ki so glas ljudi in njihovih težav ter predlogov.

Željo po tesnejšem sodelovanju je izrazila tudi nosilka Liste Skupaj Gornja Radgona Urška Mauko Tuš, ki si povezovanja s stranko LMŠ želi zaradi zavedanja pomembnosti povezave z malim človekom in realnimi problemi. Zato bodo šla v prihodnosti njihova prizadevanja v smer ustanavljanja lokalnih odborov kjer se bodo lahko posamezniki aktivno vključevali v oblikovanje lokalnih politik in sprememb.

»Našo listo sestavljajo predvsem mladi, neobremenjeni ljudje, ki želijo aktivno sodelovati pri spremembah v družbi, « je ob predstavitvi liste Gradimo prihodnost skupaj povedal Aljaž Kovačič. Pri delovanju pogosto opažamo, da se mladi težje odločajo za delovanje oz. kandidiranje za politične funkcije, predvsem zaradi strahu, da bi jih izpostavljenost neki skupini omejevala pri nadaljnji karieri. Ob tem se moramo zavedati, da je udejstvovanje mladih v politiki nujno, če želimo s svojim delovanjem krojiti našo skupno prihodnost.

Čeprav je bil sestanek namenjen pogovoru o nadaljnjem sodelovanju je podpredsednik stranke LMŠ Igor Žavbi spomnil na začetke in poudaril, da so zgodbo LMŠ soustvarjale prav prijateljske liste in dejstvo, da se pri skupnih temah in projektih nikoli niso delili na ‘naše in vaše.’

Sogovorniki so se strinjali, da morajo dosedanje sodelovanje graditi naprej. »Vsi stojimo za blagovno znamko LMŠ na tak ali drugačen način. Naša imena in liste so zgolj pristavile dodaten kamenček vsej zgodbi, ki jo pišemo skupaj,« je v predstavitvi svojega pogleda na sodelovanje povedal poslanec in nosilec liste Mi znamo Robert Pavšič.