Marjan Šarec z ekipo obiskal Postojno in Cerknico

Predsednik stranke LMŠ Marjan Šarec je danes, v sklopu regijskih obiskov, skupaj z ekipo obiskal Postojno. V prvem delu obiska se je srečal z županom Občine Postojna Igorjem Marentičem in podžupanom Andrejem Bergincem.

Skupaj so obiskali Podjetniški inkubator Perspektiva, ki je namenjen podjetnikom pri premagovanju začetnih težav ob ustanavljanju in organiziranju podjetja. S svojo vizijo si želijo postati, kot so ob obisku poudarili predstavniki inkubatorja, prepoznaven podjetniški center tudi v mednarodnem prostoru.

V nadaljevanju programa se je predsednik LMŠ srečal s predstavniki Območno obrtno – podjetniške zbornice Postojna. V pogovoru so največ pozornosti namenili trenutnim razmeram in izzivom, ki nas čakajo po koncu epidemije. Sogovorniki so izpostavili problematiko obrtnikov, kjer izstopajo previsoke dajatve za zaposlene in vračanje državne pomoči.  Enotni so bili, da jim aktualna vlada v času epidemije ni prisluhnila v zadostni meri, kljub številnim pozivom in predlogom.

Predsednik LMŠ je ob tem poudaril, da prav malo gospodarstvo – podjetniki in obrtniki, predstavljajo hrbtenico gospodarstva in tega se v LMŠ dobro zavedamo. Tudi zato smo  v času vlade Marjana Šarca imenovali državnega sekretarja za malo gospodarstvo – na MGRT je to mesto zasedel Franc Vesel, kar ostaja naša zaobljuba tudi za prihodnje. S tem smo in bomo omogočili sogovornika malemu gospodarstvu neposredno na najvišji ravni. Spomnil je na še nekatera prizadevanja v času njegove vlade, med drugim na neobdavčen, višji regres, ki so ga državljanke in državljani prejeli že tretje leto zapored.

»Del strategije stranke LMŠ so tudi regijski obiski, želimo si čim večjo prisotnost na lokalni ravni, saj je lokalna problematika v neki meri povezana z državo.  Zato je prav, da to rešujemo skupaj. Takšni obiski so lepa priložnost, da izmenjamo mnenja in poglede ter zastavimo cilje, ki jih želimo doseči,« je ob obisku poudaril predsednik LMŠ Marjan Šarec.«

V sklopu regijskih obiskov in krepitve stranke na terenu se je predsednik LMŠ v nadaljevanju srečal še s predstavniki stranke Naša Notranjska iz Cerknice – iz stranke NaNo izhaja tudi poslanka iz vrst LMŠ in podpredsednica stranke Jerca Korče. Stranki, ki ju povezujejo podobne vrednote, sta potrdili nadaljnje partnersko sodelovanje.