Marjan Šarec: Vladajoči so zatajili, o tem ni dvoma, zato še enkrat poudarjam, da moramo biti sami dovolj odgovorni.

Ker dvigujem pošto, sem izvedel, da bom naslednji mesec, natančneje 9.decembra, zaslišan na parlamentarni »Šarec je kriv« komisiji, ki obravnava ravnanje ob epidemiji od začetka do nastopa sedanje vlade. Očitki so znani, skupni imenovalec vsega pa je, da naj bi sploh ne ukrepali, če pa že, je bilo pa vse prepozno. Med drugim, ta je res močna, da smo prepozno razglasili epidemijo.

Danes, ko imamo bolnišnice polne in 5000 umrlih, epidemija sploh NI razglašena, ker je zmanjkalo denarja. Kako bi bilo drugače, če je rekorder prejel kar 81.000 evrov COVID dodatkov? Tudi sicer vlada precejšen kaos na vseh področjih. In to po skoraj dveh letih soočanja z virusom, o katerem danes vemo bistveno več, kot marca 2020.

Ampak, vladajočih očitno to pitje lastne medicine ne skrbi preveč, saj je novica dneva, da je minister Dikaučič (pred interpelacijo) plačal komunalni prispevek, minister Vizjak bo poslancu legaliziral črno gradnjo, minister Hojs bo pa zamenjal vse komandirje policijskih postaj, po novem načelnike, o predsedniku vlade pa nima smisla izgubljati besed.

Vladajoči so zatajili, o tem ni dvoma, zato še enkrat poudarjam, da moramo biti sami dovolj odgovorni. Tisti, ki preverja PCT v trgovinah in na bencinskih servisih ni nič kriv, učitelji in ravnatelji si ne zaslužijo prižgane motorke in zmerjanja. Starši želimo svojim otrokom najboljše, ampak včasih gremo v tem predaleč. Kaj pa, če pa hitra prehrana, cigaretni dim, mobilni telefon ali osamljenost bolj škodijo, kakor testiranje? Ne vem…razmišljam.

Vsaka stroka, vsak poklic, ima v svojih vrstah ljudi, ki se ne potrudijo in delajo po liniji najmanjšega odpora. Delajo slabo. Vendar je vseeno več tistih, ki svoje delo radi opravljajo in se potrudijo, če jim le dovolimo uporabljati njihovo znanje. Šolniki, zdravniki, medicinske sestre, policisti in še mnogi, mnogi drugi (se vnaprej opravičujem vsem, ki jih nisem omenil) opravljajo težko delo. Zlasti ob vsej zmedi z vladnimi ukrepi, ki smo ji priča. Zato se poskusimo vsaj za trenutek postaviti v njihovo kožo in pomisliti, kaj doživljajo.

Lepo soboto vam želim!

Marjan Šarec, predsednik LMŠ